Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Sergiu Andon, incompatibil: Nu o să mai fie deputat

Sergiu Andon, incompatibil: Nu o să mai fie deputat

scris de M.A.
3 afisari

Sergiu Andon nu o să mai fie deputat, după ce o instanţă de la ÎCCJ a decis că este incompatibil.

Sergiu Andon (antena3.ro)

Sergiu Andon (foto: antena3.ro)

Secţia Contencios Administrativ Fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, recursul deputatului Sergiu Andon la decizia anterioară a Curţii de Apel Bucureşti care a dat câştig de cauză ANI în procesul în care se cerea constatarea incompatibilităţii parlamentarului.

Purtătorul de cuvânt al ÎCCJ, judecătorul Georgeta Barbălată, a confirmat, pentru Agerpres, că decizia magistraţilor este definitivă.

În 14 aprilie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a câştigat faza de fond a procesului intentat de deputatul conservator Sergiu Andon după ce l-a declarat incompatibil pe acesta pe motiv că, parlamentar fiind, a fost avocat într-un proces de corupţie, dar decizia a fost contestată la ÎCCJ.

Curtea de Apel Bucureşti respinsese contestaţia formulată de Sergiu Andon faţă de hotărârea ANI prin care deputatul fusese declarat incompatibil. În iunie 2009, sesizaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, inspectorii de integritate au constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de depuat, întrucât a acordat, ca avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult