Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Sergiu Bahaian ramane in arest

Sergiu Bahaian ramane in arest

scris de Ziua Veche
8 afisari

Sergiu Bahaian si alte 14 persoane trimise in judecata pentru fraude de peste doua milioane de euro raman in arest, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis, marti, contestatia procurorilor DIICOT fata de decizia Tribunalului Ialomita ca acestia sa fie eliberati.Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) impotriva unei decizii din 28 iulie a Tribunalului Ialomita prin care omul de afaceri Sergiu Bahaian si ceilalti inculpati judecati alaturi de acesta intr-un dosar economic erau lasati in libertate. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, astfel ca acestia vor ramane in continuare in arest.

 

La inceputul lunii iunie, omul de afaceri Sergiu Bahaian, alaturi de 14 persoane, a fost trimis in judecata pentru inselarea a 35 de firme din Bucuresti si din tara, precum si pentru constituirea unui grup infractional organizat, Tribunalul Ialomita incepand dezbaterile in acest proces in 30 iunie.

Sergiu Bahaian, Edward Marian Marculescu, Gheorghe Teleaga, Mihai Dascalete, Dan Negureanu, Marin Calin, Petru Bruma, Adrian Radu, Costin Badea, Maricel Bartic, Nicolae Dumitru, Nicolae Ionescu, Ionel Dumitru, Adela Elena Bailescu si Ion Stoica sunt acuzati de initiere si constituire de grup infractional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, dar si de inselaciune.

Fostul patron al societatii Sabina Product si patron al clubului Gloria Buzau, Sergiu Bahaian, – care a declansat unul din cele mai mari scandaluri financiare din Romania in 1995 – era cautat de DIICOT pentru o frauda de doua milioane de euro, in urma unor operatiuni comerciale, emitand file CEC sau bilete la ordin fara acoperire, in numele unor societati fictive, in 17 ianuarie el fiind arestat de catre Tribunalul Ialomita, dupa ce a fost prins de anchetatori.

Potrivit DIICOT, membrii gruparii foloseau, pentru comiterea infractiunilor, persoane racolate in acest scop, pe numele carora au fost infiintate aproximativ 40 de societati comercial. Prin intermediul acestor firme au fost facute o serie de operatiuni comerciale constand in principal in achizitii de marfuri care erau achitate cu instrumente de plata fara acoperire in banca, in obtinerea in mod fraudulos a unor finantari prin gajarea aceluiasi bun in mai multe randuri, la diverse banci, precum si in achizitionarea in leasing a unor autoturisme.

Dupa ce isi indeplineau rolul, persoanele respective erau ucise, pana acum fiind identificate patru victime, informa DIICOT.

Victimele gruparii infractionale conduse de Sergiu Bahaian sunt Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, primii ucisi fiind Cernat si Leonte.

0 comentariu

FORESKIN 07-05-2010 - 21:02

…sau Regele Cioaba…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult