Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Şi dacă Elodia e în viaţă? De ce nu a fost arestat Cioacă

Şi dacă Elodia e în viaţă? De ce nu a fost arestat Cioacă

scris de M.A.
4 afisari

Poliţitul Cristian Cioacă nu a fost arestat. Şi, dacă Elodia e în viaţă? – s-au întrebat judecătorii Tribunalului Bucureşti, care au respins cererea procurorilor.

Şi dacă Elodia e în viaţă? De ce nu a fost arestat Cioacă

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a poliţistului Cristian Cioacă, pe motiv că acesta nu reprezintă un pericol social, nu s-a sustras anchetei şi nu este exclusă posibilitatea ca avocata Elodia Ghinescu să fie în viaţă, transmite luni Mediafax.

“În cauza de faţă, deşi măsura obligării de a nu părăsi ţara a încetat de drept, cu mult înainte de termenul de limită de 2 ani prevăzut de art.145 alin.2 C. pr. pen., inculpatul (Cristian Cioacă, n.r.) a înţeles să nu împiedice în niciun fel organele de anchetă în aflarea adevărului, nu a încercat să altereze în vreun fel mijloacele de probă, a continuat să lucreze în cadrul organelor de poliţie fără a fi sancţionat pentru vreo abatere disciplinară, şi, în plus, s-a prezentat în faţa organelor judiciare ori de câte ori a fost solicitat. Sub acest ultim aspect, tribunalul reţine că inculpatul s-a prezentat imediat ce a fost anunţat că are termen fixat pentru judecarea propunerii de arestare preventivă. Or, toate aceste împrejurări, precum şi faptul că vreme de 5 ani inculpatul nu s-a sustras de la urmărire penală, deşi acesta avea posibilitatea de a umbla nestingherit atât în ţară, cât şi în străinătate, impun concluzia că şi pericolul concret avut în vedere la luarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara este cu mult diminuat, nicidecum amplificat, aşa cum se sugerează prin referatul procurorului”, se arată în motivarea judecătorilor.

Tribunalul mai reţine că pronunţarea unei hotărâri declarative de moarte a numitei Ghinescu Elodia nu exclude în mod absolut ca aceasta să se afle în viaţă, câtă vreme nu s-a putut constata în mod fizic decesul (….) Chiar dacă s-ar considera că hotărârea declarativă de moarte a numitei Ghinescu Elodia ar constitui o împrejurare nouă, totuşi, faptul că hotărârea are drept fundament dispariţia acesteia o perioadă îndelungată de timp, face ca situaţia de fapt avută în vedere la soluţionarea primei propuneri de arestare preventivă să nu fie schimbată în mod esenţial. Sub acest aspect, tribunalul are în vedere că luarea măsurii arestării nu a fost condiţionată niciodată de declararea judecătorească a morţii numitei Ghonescu Elodia‘, mai susţine Tribunalul Bucureşti.

Pe 28 noiembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind arestarea preventivă a poliţistului Cristian Cioacă, acuzat că şi-a omorât soţia, avocata Elodia Ghinescu.

Cristian Cioacă este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi profanare de morminte. Avocata Elodia Ghinescu, soţia poliţistului Cristian Cioacă, a dispărut de la domiciliul din Braşov la sfârşitul lunii august 2007. Anchetatorii au făcut cercetări ample în apropierea oraşului, dar şi în judeţul Argeş, unde locuiesc părinţii poliţistului, însă nu au găsit cadavrul avocatei.

2 comentarii

digital 03-12-2012 - 19:06

păi dacă elodie ar fi în viață ar fi o mare problemă!
pentru camy,i-ar face mare concurență,iar dedeul știrbalău ar scuipa-o numaidecât,pe cameluța noastră,în detrimentul junei elodie!
două jagardele,una mai mare ca alta:camy și elodie!

Cercul 04-12-2012 - 07:28

Si de ce nu vorbeste daca e in viata? Judecatorii se culca cu Cioaca aia e.
Cum l-a luat Elodia pe asta nu se stie, e ca si cum s-ar cununa un doctor cu o infirmiera. Dar poate facultatea de drept de pentru prosti daca pe vremea lui Ceasca o faceau si militienii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult