Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Şi Dana Năstase plânge câteodată. La Înalta Curte

Şi Dana Năstase plânge câteodată. La Înalta Curte

scris de P.C.R.
29 afisari

Înalta Curte a reluat luni discuţiile în dosarul „Zambaccian”, în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie Adrian Năstase, Dana Năstase şi Irina Paula Jianu.

Şi Dana Năstase plânge câteodată. La Înalta Curte (foto:realitatea.net)

Dana Năstase a fost audiată de judecătorii instanţei supreme, ea precizând că până la acest moment nu a dat nicio declaraţie, nici măcar în faţa procurorilor anticorupţie care au anchetat cauza. Dana Năstase a fost pusă să explice relaţiile familiei cu fostul consul Ioan Păun şi despre acuzaţiile procurorilor DNA privind importul de bunuri din China. Pe parcursul declaraţiei sale, Dana Năstase a plâns de două ori. Emoţiile au cuprins-o pe soţia lui Adrian Năstase atunci când a vorbit despre decesul tatălui ei, în 1999, în urma unui accident de maşină, arătând că după acest tragic eveniment ea a rămas să se ocupe de restul familiei, respectiv de mama ei care tocmai aflase la acea vreme că are cancer, sora şi mătuşa Tamara Cernasov. „În 1999 tatăl meu a murit în accident de maşină. Mama a rămas în grija mea, iar la scurt timp după, aceasta s-a îmbolnăvit de cancer. El avea grijă de mama, după moartea lui eu m-am ocupat de familie, inclusiv de mătuşa Tamara Cernasov„, a spus Dana Năstase în faţa instanţei, cu ochii în lacrimi.

Al doilea moment care a emoţionat-o profund pe Dana Năstase a fost aproape de finalul şedinţei de judecată, atunci când a făcut referire la declaraţiile fostului consul Ioan Păun la ultimul termen de judecată. Dana Năstase a explicat că s-a revoltat atunci când, în finalul audierii de la termenul trecut, Ioan Păun i-a spus lui Adrian Năstase că îi pare rău pentru tot şi că, în opinia sa, a fost cel mai bun prim-ministru al României. Aceasta a arătat, cu ochii în lacrimi, că este supărată din cauza întregii tevaturi ce s-a extins pe o perioadă lungă de timp, respectiv aproximativ şapte ani.

Instanţa l-a audiat, luni, pentru prima dată, şi pe Adrian Năstase, el declarând că nu l-a şantajat niciodată pe fostul consul Ioan Păun şi că nu i-a dat niciodată bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China. Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, în 5 mai 2010, pe fostul premier PSD Adrian Năstase, pentru luare de mită şi şantaj, soţia acestuia, Dana Năstase, pentru complicitate la luare de mită şi şantaj, şi pe fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu, pentru dare de mită şi spălare bani.

3 comentarii

anonimus 27-02-2012 - 23:11

Cred ca plangea ca a numarat ouale lui Nastase si i-au iesit doua in minus.

Andrei 28-02-2012 - 07:10

RAMIN LA IDEEA MEA, ADRIAN NASTASE E UN POLITICIAN DE CARE ROMANIA ARE NEVOIE !

CINE NU S-A FOLOSIT,ORI NU SE FOLOSESTE , PUTIN, DE FUNCTIA SI POZITIA PE CARE O DETINE?

AR TREBUII ACHITAT ,SALVAT !

victorin 28-02-2012 - 14:30

Ia-l acasa poate il pui closca, ca tot are oua, cam clocite, dar la mintea ta, merge.Acest nemernic trebuie sa dea socoteala de multe…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult