Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Silviu Ionescu a fost dat in urmarire internationala

Silviu Ionescu a fost dat in urmarire internationala

scris de Ziua Veche
0 afisari

Politia din Singapore a comunicat Interpol Romania un mandat de urmarire internationala a diplomatului Silviu Ionescu, insarcinatul cu afaceri in Singapore, retras de la post dupa implicarea sa intr-un accident soldat cu moartea unei persoane si ranirea altor doua, informeaza surse judiciare.


 

Procurorul sef al Sectiei de urmarire penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme, Marius Iacob, a confirmat, joi seara, pentru Mediafax, ca Interpol Romanai a primit documentul de la Politia din Singapore, care survine solicitarii de comisie rogatorie transmisa de autoritatile judiciare de la Bucuresti si la care oficialii singaporezi nu au raspuns inca. Romania si Singapore au stabilit, la 30 mai 1967, relatii diplomatice la nivel de ambasada, potrivit site-ului MAE. Din iunie 1981, reprezentarea Romaniei in Singapore s-a stabilit la nivel de insarcinat cu afaceri a.i. Astfel, potrivit Conventiei de la Viena, ancheta in cazul diplomatului roman revine autoritatilor romane.

Totusi, in urma comunicarii mandatului de urmarire internationala de catre Singapore, Interpol Romania a solicitat un punct de vedere Ministerului roman al Justitiei, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. In 2 februarie, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala fata de diplomatul Silviu Ionescu, dupa ce a fost audiat si i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult