Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei S.O. Vintu a parasit Tribunalul Bucuresti dupa ce i s-a facut rau

S.O. Vintu a parasit Tribunalul Bucuresti dupa ce i s-a facut rau

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu au cerut, luni, magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti să îi permită omului de afaceri să plece la spital deoarece acesta se simte rău. Solicitarea a avut loc în cadrul procesului în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului în dosarul privind fuga din ţară a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, transmite Agerpres.


Judecătoarea Camelia Bogdan a fost de acord, Vîntu părăsind sala de judecată, însoţit de gărzile sale de corp, iar procesul continuă în lipsa lui. În octombrie 2010, Vîntu s-a internat în spital, după ce a suferit o criză anginoasă pe fondul unor mai vechi suferinţe cardiace.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată, procurorii susţinând că, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, acesta i-a transmis lui Nicolae Popa, aflat în Indonezia, două tranşe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro. Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.
Procurorii declară că Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor, menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.
De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranşă de 20.000 de euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de către Nicolae Popa, mai spun procurorii.
Potrivit acestora, după ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vîntu şi Alexandru Stoian au desfăşurat acţiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România. Sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult