Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Şoferul-criminal din Calea Floreasca a fost arestat

Şoferul-criminal din Calea Floreasca a fost arestat

scris de Roland Catalin Pena
1 afisari

Andrei Traian Andronie, şoferul de 20 de ani din Bucureşti, care a produs, sâmbătă, un accident soldat cu decesul a două persoane pe Calea Floreasca, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Adrian Andronie

Judecătoria sectorului 1 a motivate arestarea preventivă prin faptul că există riscul ca acesta să influenţeze martorii, dacă va fi lăsat liber. Potrivit motivării instanţei, pe 5 noiembrie 2011, Andrei Andronie conducea un autoturism marca BMW pe Calea Floreasca din Bucureşti, când a fost oprit de un echipaj al poliţiei. El nu a oprit la semnalul agenţilor, astfel încât o maşină a Poliţiei a plecat în urmărirea lui. Când a ajuns la intersecţia cu str. Gheorghe Bănciulescu, având o viteză excesivă, tânărul a intrat în coliziune cu o altă maşină, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în impact cu un taxi, care era staţionat lângă bordură.
În urma impactului, două persoane au decedat, respectiv şoferul taxiului Robert Ştefan Micu Robert şi un pasager din taxi, Ana Maria Nistor. De asemenea, trei din prietenii lui Andrei Antonie, ce se aflau în maşina acestuia, au fost răniţi. Andrei Andronie a refuzat să se supună testării aerului expirat, iar după ce a fost condus la INML, a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 consideră că Andrei Antonie ar putea să se sustragă de la urmărirea penală, având în vedere că are reşedinţa în Olanda, unde urmează cursurile unei universităţi. De altfel, tânărul le-a declarat poliţiştilor ‘că nu îl interesează urmările acţiunii sale, întrucât urmează să plece din ţară fiind student în Olanda’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult