Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Solomon, edilul Craiovei, trimis in judecata pentru mita!

UPDATE Solomon, edilul Craiovei, trimis in judecata pentru mita!

scris de Ziua Veche
14 Afisari

UPDATE

Cererea de eliberare depusa de avocatii lui Antonie Solomon a fost respinsa vineri de Tribunalul Arges, acesta ramanand in continuare in arest.



 

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost trimis, vineri, in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti, in stare de arest preventiv. Solomon este acuzat de luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie. Penescu urmeaza sa-si faca apararea pentru acuzatia de dare de mita in forma continuata, ca si Stancu Dragos, iar fostul administrator este acuzat de fals intelectual sub semnatura privata in legatura cu o fapta de coruptie. Conform rechizitoriului, in perioada februarie 2006 – noiembrie 2006, inculpatul Solomon Antonie, in calitate de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, a primit, cu titlu de mita suma de 50.000 euro, in mai multe transe, de la inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de serviciu.

 

Alaturi de Solomon, dar in stare de libertate, vor fi judecati Cornel Penescu, actionarul majoritar de la SC PIC S.A. Pitesti, Dragos Stancu si Gheorghita Pieca, fost administrator la lantul de societati PIC.

Concret, Solomon a luat banii de la Penescu pentru a facilita, cu incalcarea normelor legale, emiterea unei autorizatii de constructie pentru hypermarketul PIC Craiova, precum si pentru a inlesni emiterea unei aprobari privind asigurarea transportului public pana in zona unde era amplasat respectivul hypermarket. Autorizatia a fost semnata de Solomon in aceeasi zi in care SC PIC SA Pitesti a depus cererea prin care solicita acest act. Anterior, pe baza unei documentatii identice depuse de solicitant, cererea fusese respinsa de doua ori de functionari din cadrul Primariei Craiova, intrucat exista un litigiu pe rolul instantelor. La controlul efectuat in 7 noiembrie 2006 de comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Dolj, la sediul hypermarketului PIC Craiova s-a constatat ca magazinul functioneaza fara a detine autorizatie de mediu. Stancu Dragos-George, director de magazin, la solicitarea lui Pernescu, i-a oferit unui functionar din cadrul Garzii de Mediu Dolj, cu titlu de mita, suma de 1.000 lei RON, pentru ca S.C. PIC S.A. Pitesti sa nu fie sanctionata contraventional. Functionarul a refuzat primirea banilor si a dispus intocmirea procesului verbal de contraventie, prin care S.C. PIC S.A Pitesti a fost sanctionata cu plata sumei de 15.000 lei RON. Pe de alta parte, Pieca Gheorghita a intocmit sub semnatura proprie si a depus la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Dolj un proces verbal de receptie partiala, datat 27 martie 2006, in care se preciza ca la acea data au fost receptionate fizic lucrarile la hypermarketul PIC din municipiul Craiova, atestand in mod nereal, ca respectivele lucrari au fost executate cu autorizatie de construire. Mentiunea este nereala, deoarece lucrarile au fost executate fara autorizatie de construire, motiv pentru care, anterior, Primaria municipiului Craiova dispusese sanctionarea contraventionala, sistarea lucrarilor si intrarea in legalitate. Prin aceasta manopera frauduloasa, reprezentantii S.C. PIC S.A. au incercat sa dea o aparenta de legalitate lucrarilor executate fara autorizatie.

DNA a instituit sechestrul penal asupra sumei de 50.000 euro reprezentand obiectul infractiunii de coruptie din totalul de 200.000 euro, suma identificata si ridicata de catre organul de urmarire penala cu prilejul efectuarii perchezitiei la domiciliul din Craiova al lui Solomon. Arestarea peventiva pentru 29 de zile data lui Solomon curge de la data de 3 martie 2010, iar procurorii au dispus luarea masurii preventive privind obligarea de a nu parasi tara fata de inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, pentru o perioada de 30 de zile, cu incepere de la 15 martie 2010. Tribunalul Arges, ca prima instanta, va judeca aceasta cauza.

0 comentariu

sorge 04-05-2010 - 14:06

Nu stiu cum reusiti sa va jucati cu cifrele ?
Sa incercam sa recapitulam :in ultima luna in care Nastase Adrian a fost Prim Ministru ,a dat o ordonanta in favoarea lui Patriciu Dinu pt 600 de milioane de euro .
Cum a ajuns la 2.4 miliarde de euro ?

fefe 04-05-2010 - 14:33

corect, ia mai uita-te o data

mihaela 05-05-2010 - 09:59

de verificat de unde , de la ce banca a avut linia de finantare…care e banca cea mai pesedista? ghici?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS