Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE “Şeful cel mare”. Sorin Blejnar, audiat de procurorii DNA

UPDATE “Şeful cel mare”. Sorin Blejnar, audiat de procurorii DNA

scris de M.A.
1 afisari

UPDATE 15.20: După discuţiile cu procurorii, Sorin Blejnar a declarat că a fost chemat în calitate de martor. Şeful ANAF a spus că a fost întrebat dacă este „şeful cel mare„, aşa cum apare în discuţiile ale căror interceptări sunt la dosar, el răspunzând că având în vedere că are în subordine atâtea instituţii, s-ar putea spune că este şeful cel mare. „Eu nu cred că putem vorbi aici de corupţie, când se vorbeşte de şeful cel mare. În documente se spune că şeful cel mare i-ar fi certat. Eu îi cert zilnic, iar acum când mă voi duce la birou o să-i cert în continuare pentru că sunt o persoană exigentă”, a susţinut Sorin Blejnar, transmite Mediafax. El a negat că ar fi fost într-o excursie în SUA cu Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. Totodată, şeful ANAF a susţinut că Mircea Banias nu l-a rugat să renunţe la atitudinea ostilă faţă de anumite persoane, pentru că ostilitatea sau neostilitatea ţine de profesionalism. „Nu sunt ostil sau neostil în funcţie de rugăminţi”, a precizat Blejnar.

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a fost convocat, luni, pentru a fi audiat de procurorii anticorupţie în dosarul privind afacerile nelegale derulate în Portul Constanţa, în care sunt arestate 28 de persoane, informează surse judiciare.

Seful ANAF Sorin Blejnar

Blejnar s-a prezentat la DNA pentru a da detalii despre persoanele care îl invocă în convorbiri telefonice, interceptate de anchetatori. Senatorul Mircea Banias i-a promis lui Eugen Bogatu că intervine la şeful ANAF, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge să renunţe la atitudinea negativă a acestuia faţă de Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, potrivit procurorilor. Concret, în 24 iulie 2010 senatorul PDL Mircea Banias s-ar fi angajat, la cererea expresă a lui Eugen Bogatu, că va interveni pe lângă preşedintele Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge să renunţe la atitudinea negativă a acestuia faţă de Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, membru la rândul său în grupul infracţional organizat din care făceau parte Banias şi Bogatu, transmite Mediafax.

Tot atunci, Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu să intervină pe lângă Iulian Tudor şi ministrul Transporturilor („doamna”), Anca Boagiu, „pentru o chestiune de afaceri discutată anterior de cei doi”. Numele şefului ANAF Sorin Blejnar este invocat într-o discuţie dintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa pe tema intenţiei lui Sunai Cadâr de a se retrage din „grupul infracţional organizat”, din cauza „disidenţelor interne”, susţin anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Discuţia a avut loc în 24.12.2010, între Tudoran Dragoş Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanţa, şi Liviu Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

În acest context, cei doi spun că Liviu Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, ar urma să discute cu Blejnar „acolo”, „pe 26”.

„În perioada indicată, atât inculpatul Durbac Liviu Adrian, cât şi preşedintele aNAF Sorin Blejnar, s-au găsit în SUA”, notează anchetatorii.

2 comentarii

bla-bla 20-06-2011 - 18:57

bla-bla-bla de la mincinosul sorinake-mafiotul pe-de-lakeu !

CORNELIA GALAVAN 21-06-2011 - 12:32

‘INCREINCREDIBIL ! EXTRAORDINAR ! UNICAT IN JUSTITIA EUROPEANA !
RECORD PENIBIL INTR-O JUSTITIE PENIBILA CU MAGISTRATI PENIBILI ! ! !
CEL MAI CITIT ARTICOL DE CATRE SUTE DE MAGISTRATI :
” S-A FACUT DE RAS CA PROCUROR, DAR A FOST PROMOVAT SEF LA DNA ”. Un accident stupid petrecut pe trecerea de pietoni, s-a transformat cu ‘ ajutorul si competenta magistratilor ‘ intr-un act de justitie si mai stupid ce dureaza de 14 ani in ”malaxorul justitiei ‘. O expertiza tehnica auto falsa ascunsa de magistrati pentru musamalizarea dosarului a dus la prima condamnare in Romania a expertului dupa ce initial Parchetul Sectorului 4 au incercat ca si in cazul autorului accidentului sa musamalizeze si dosarul expertului infractor. Pentru a intelege articolul citit de sute de magistrati cititi si articolele ‘ CORNELIA GALAVAN FEMEIA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL ‘ si articolul ‘ VICTIMA UNUI ACCIDENT RUTIER ISI CAUTA DE 12 ANI DREPTATEA ”. Ma intreb dupa 14 ani de cosmar si umilinte cum s-ar fi solutionat tergedia unei victime a unui accident rutier intr-o tara normala cu o justitie normala si cu magistrati normali din Uniunea Europeana si nu in Romania cea mai corupta tara ?
• Deasemeni ma intreb cum s-ar fi solutionat accidentul rutier in justitie atat pe latura penala cat si pe latura civila daca in locul Corneliei Galavan ar fi fost Mona Pivniceru, daca tragedia s-ar fi solutionat intr-o tara normala din Uniunea Europeana, cu o justitie normala si cu magistrati normali ?
• DEASEMENI MAGISTRATII DIN CADRUL CSM, MINISTERUL DE JUSTITIE, MINISTERUL PUBLIC SI ASOCIATIA MAGISTRATILOR DIN ROMANIA au citit articolele : ” CORNELIA GALAVAN, FEMEIA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL ” (2010) si articolul ” VICTIMA UNUI ACCIDENT RUTIER DE 12 ANI ISI CAUTA DREPTATEA ” (2009).
• MAGISTRATII IN SLUJBA CETATENILOR SAU CETATENII IN SLUJBA MAGISTRATILOR IN CEA MAI CORUPTA TARA DUPA 20 DE ANI DE REFORME ??DIBIL !
RECORD PENIBIL INTR-O JUSTITIE PENIBILA CU MAGISTRATI PENIBILI !
14 ANI DE JUSTITIE STUPIDA IN URMA UNUI ACCIDENT RUTIER STUPID DATORITA UNEI EXPERTIZE FALSE ASCUNSA DE MAGISTRATI PENTRU MUSAMALIZAREA DOSARULUI PENAL !
Pentru a sustine afirmatiile de mai sus si a intelege cosmarul Corneliei Galavan datorate magistratilor care au transformat in ‘ malaxorul justitiei ‘ timp de 14 ani un accident rutier stupid petrecut pe trecerea de pietoni, intr-un act de justitie si mai stupid cititi articole ‘ S-A FACUT DE RAS CA PROCUROR DAR A FOST AVANSAT SEF LA DNA ‘ (2011) sau ‘ CORNELIA GALAVAN FEMEIA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL ‘ (2010) si articolul ‘ VICTIMA UNUIACCIDENT RUTIER ISI CAUTA DE 12 ANI DREPTATEA ‘. Cititi aceste articole si veti afla cum se solutioneaza in justitie un accident rutier in care victima este dispretuita si umilita de magistrati prin abuzuri si incompetenta fara ca acestia sa fie trasi la raspundere. Deasemeni veti afla despre condamnarea in premiera in justitie a unui expert tehnic auto pentru expertiza fasa ascunsa de procurori, dupa ce initial Parchetul Sectorului 4 a incercat sa musamalizeze dosarul la fel ca si in cazul autorului accidentului rutier.
OARE CUM AR FI FOST SOLUTIONAT DOSARUL PENAL DACA IN LOCUL CORNELIEI GALAVAN AR FI FOST…MONA PIVNICERU ?
MAGISTRATII DUMNEZEI IN ROBE ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult