Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Sorin Ovidiu Vîntu va fi ELIBERAT condiționat

Sorin Ovidiu Vîntu va fi ELIBERAT condiționat

scris de A.A.
4 afisari

Sorin Ovidiu Vîntu va fi ELIBERAT condiționat. Tribunalul Ilfov a admis, miercuri, contestaţia acestuia faţă de o decizie a Judecătoriei Sectorului 4 prin care cererea sa în acest sens a fost respinsă.

Sorin Ovidiu Vântu va fi ELIBERAT condiționat.

Sorin Ovidiu Vântu va fi ELIBERAT condiționat.

În aceste condiţii, omul de afaceri va putea părăsi penitenciarul Jilava imediat după ce unitatea de detenţie primeşte de la instanţă decizia luată miercuri.

„În temeiul art. 425 (1) alin. 7 pct. 2 lit. a rap. la art. 587 alin. 3 C. pr. pen. admite contestația formulată de condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu, împotriva sentinței penale nr. 3265 din data de 02.10.2014 pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București în dosarul penal nr. 23936/4/ 2014. Desființează sentința atacată și, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 C. pr. pen. rap. la art. 59 alin. 1 C. pen. din 1969 și art. 15 alin. 2 din Constituție, admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu de sub efectul pedepsei de 2 ani închisoare aplicată de Tribunalul București, Secția a II-a Penală prin sentința penală nr. 671/ 2012 pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului. Dispune liberarea condiționată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 1095/2014 emis de Tribunalul București, Secția a II-a Penală. Atrage atenția condamnatului asupra consecințelor nerespectării dispozițiilor art. 61 C. pen. din 1969. Fără cale de atac”, se arată în soluția dată de Tribunalul Ilfov.

Vîntu a mai cerut în luna mai 2014, fără succes, eliberarea condiționată, invocând faptul că a executat două treimi din pedeapsă, s-a implicat constant în activități și programe educative în penitenciar, a redactat pe timpul detenției o lucrare științifică și a ajutat organele de anchetă prin denunțul pe care l-a făcut la DNA împotriva lui Rudel Obreja.

Pe 24 ianuarie 2014, Vântu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

El a fost trimis în judecată în octombrie 2010, sub acuzația că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2009 — ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranșe, de 50.000 de euro și 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autoritățile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă și executorie, arătau procurorii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult