Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Sorin Roșca Stănescu, eliberat condiţionat din închisoare

Sorin Roșca Stănescu, eliberat condiţionat din închisoare

scris de D.P.
24 afisari

Magistrații de la Tribunalul Ilfov au decis joi eliberarea condiționată din închisoare a fostului senator liberal Sorin Roșca Stănescu, condamnat la doi ani și patru luni în dosarul Rompetrol.

Sorin Roșca Stănescu, exclus din PNL

Sorin Roșca Stănescu,

Magistrații de la Tribunalul Ilfov au respins o contestație a DIICOT și a menținut decizia de eliberare dată pe 15 mai de Judecătoria Sectorului 4.

Decizia este definitivă.

Din pedeapsa de doi ani și patru luni închisoare, Sorin Roșca Stănescu a executat opt luni de detenție.

În octombrie 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Sorin Roșca Stănescu la doi ani și patru luni închisoare în dosarul Rompetrol, pentru săvârșirea infracțiunilor de utilizare de informații privilegiate și constituire a unui grup infracțional organizat.

În același dosar, fostul ministru Sorin Pantiș a fost condamnat la doi ani și opt luni închisoare, în timp ce procesul penal a fost închis pe numele lui Dinu Patriciu, ca urmare a decesului acestuia.

La 8 septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea a șapte infracțiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârșirea de infracțiuni, manipularea pieței prin tranzacții sau ordine de tranzacționare, dezvăluire de informații privilegiate, spălare de bani și inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat.

Patriciu era acuzat că, în calitate de reprezentant al grupului Rompetrol, a organizat și coordonat operațiunile de tranzacționare a acțiunilor emise de SC Rompetrol Rafinare SA (cu simbol RRC), prin intermediul unor conturi aparținând unor persoane fizice sau juridice controlate de grupul de firme Rompetrol, în scopul influențării și menținerii unui nivel artificial al prețului de deschidere și tranzacționare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS