Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Spionul Zikolov a dat Romania in judecata la CEDO

Spionul Zikolov a dat Romania in judecata la CEDO

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Marinov Zikolov, condamnat alaturi de Floricel Achim la 12 ani si sase luni de inchisoare pentru spionaj, a actionat statul roman la CEDO acuzand incalcarea drepturilor in timpul anchetei si a procesului, magistratii urmand sa ia in discutie plangerea dupa ce au apreciat ca este admisibila.”Plangerea a fost admisa si dosarul a fost inregistrat. Zikolov acuza autoritatile romane de incalcarea dreptului la un proces echitabil si a dreptului la aparare pe parcursul urmaririi penale si, mai ales, a judecatii la Curtea de Apel Bucuresti”, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul lui Marinov Zikolov, Mihai Mustaciosu.


In 18 iunie, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la cate 12 ani si sase luni de detentie pe Marinov Zikolov si pe Floricel Achim pentru spionaj, decizia putand fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cei doi au fost trimisi in judecata, in 22 iunie 2009, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Floricel Achim a fost judecat pentru tradare prin transmitere de secrete, instanta stabilind in cazul sau degradarea militara, iar Marinov Zikolov, pentru spionaj. Procurorii DIICOT au stabilit ca, in perioada 2002 – 2008, Floricel Achim si Marinov Zikolov ar fi dezvoltat un sistem clandestin in baza caruia subofiterul roman procura din retelele informatice ale unitatii militare unde isi desfasura activitatea informatii secrete de stat sau documente ori date care, prin caracterul si importanta lor, fac ca fapta sa pericliteze siguranta statului roman. Acesta transmitea informatiile cetateanului bulgar, care, la randul sau, le inmana reprezentantilor statului Ucraina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult