Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Statutul poliţistului este constituţional

Statutul poliţistului este constituţional

scris de P.C.R.
5 afisari

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, joi, că sunt constituţionale prevederile legii de modificare şi completare a Legii 360/2002 privind statutul poliţistului.

statut_PolitistiJudecătorii Curţii au respins cu majoritate de voturi sesizarea formulată de 111 deputaţi ai Partidului Social Democrat (PSD) şi ai Partidului Naţional Liberal (PNL) referitoare la neconstituţionalitatea modificărilor aduse statutului poliţistului.

Camera Deputaţilor a adoptat în luna mai cu 172 de voturi pentru, 130 contra şi nicio abţinere un proiect de modificare a Statutului poliţistului prin care ministrul de Interne poate stabili prin ordin procedura şi cazurile de modificare sau suspendare a raporturilor de serviciu ale poliţiştilor.

Proiectul a fost iniţiat de către deputaţi atât din partea arcului guvernamental, cât şi din cea a opoziţiei, însă aceasta din urmă a reclamat, în cursul dezbaterilor din plen, faptul că puterea şi-a însuşit amendamente din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor astfel încât raportul înlocuitor al comisiei de apărare conţine prevederi ce facilitează concedierile în rândul poliţiştilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult