STS incalca dispozitiile CEDO

scris de Ziua Veche
0 afisari

Serviciul de Telecomunicatii Speciale, condus de generalul locotenent Marcel Opris – serviciu care la Revolutie purta denumirea de „Unitatea Speciala de Transmisiuni R” – este singura institutie a statului care refuza, fara niciun argument pertinent, sa predea dosarele legate de evenimentele din decembrie 1989.

In urma dispozitiilor CEDO de la Strasbourg, SRI,  MApN, CNSAS, MAI si Parchetul Inaltei Curti au acceptat sa se declasifice dosarele care pot ajuta la identificarea celor care au masacrat peste 1100 de romani. Toate aceste institutii au predat si continua sa o faca dosarele Revolutiei catre avocatii Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti – cea care a reclamat statul roman la CEDO pentru tergiversarea anchetelor asupra evenimentelor sangeroase din decembrie 1989. Refuzul STS de a preda documentele cheie pe care le detine – si care pot lamuri cine si cui a dat anumite ordine in primele zile de dupa 22 decembrie 1989 – a fost dezvaluit de seful Sectiei Parchetelor Militare, col. Ion Vasilache. Acesta din urma a comunicat Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti prin adresa din 12.01.2010 (vezi facsimil): „Serviciul de Telecomunicatii Speciale a comunicat ca nu se poate da curs solicitarii noastre intrucat documentele emise de institutia respectiva contin informatii privind organizarea statului roman, cu referire la organizarea si functionarea retelelor de telecomunicatii speciale, a caror arhitectura este in functiune si in prezent”.


Manevra lui Iliescu

Pentru cine nu stie, STS – care purta la Revolutie denumirea de Unitatea Speciala de Transmisiuni R, a fost trecut in subordinea MApN prin decretul nr. 4 din 26 decembrie 1989 al CFSN. Adica chiar de catre Ion Iliescu, cel care a numit inca din 23 decembrie 1989 pe seful MApN in persoana generalului Nicolae Militaru (alaturi de care a studiat la Moscova in anii studentiei), si care a declarat procurorilor la ancheta ca nu s-a amestecat sub nicio forma in treburile Armatei in acele zile cand sute de oameni erau impuscati pe strazile marilor orase, la chemarea iresponsabila a autorilor loviturii de stat. Este inexplicabil ce anume poate fi secret, dupa 20 de ani, referitor la modul in care Ion Iliescu si camarilia s-au implicat in evenimentele din decembrie 1989. Poate doar deconspirarea numelor celor din Armata, Interne si alte structuri, care au acceptat, fara sa se impotriveasca, sa predea puterea unor simpli cetateni, precum Ion Iliescu, care au fost lasati sa-i asasineze pe Ceausesti pentru a le lua locul si sa intretina uriasul teatru de razboi care a generat mii de morti si raniti. Amintim ca din 12 ianuarie 2010 (data la care s-a aflat despre refuzul STS) presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Doru Maries, a intrat pentru a doua oara in greva foamei, ca urmare a refuzului de a i se preda toate dosarele Revolutiei – clasificate sau nu – conform dispozitiilor de anul trecut a judecatorilor europeni de la Strasbourg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult