Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Suceava: Percheziții DIICOT vizând o rețea de proxenetism

Suceava: Percheziții DIICOT vizând o rețea de proxenetism

scris de C.S.
2 afisari

Procurorii DIICOT Suceava au efectuat opt percheziții vizând mai mulți presupuși membrii ai unei rețele de trafic de minori și proxenetism, din municipiul Suceava şi din comuna suceveană Mitocu Dragomirnei.

Percheziții DIICOT vizând o rețea de proxeneți din Suceava.

Conform DIICOT, în perioada 2011-2013 patru bărbaţi cu vârste între 34 şi 50 de ani şi o femeie în vârstă de 28 de ani s-au ocupat de racolarea, cazarea, găzduirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere pe care le-au obligat să se prostitueze. Banii astfel obţinuţi erau încasaţi, în cea mai mare parte, de cei care racolau tinerele, ei realizând beneficii considerabile din această activitate, susţin anchetatorii.

Membrii reţelei de proxeneți identificau tinere, multe dintre ele minore, aflate în situaţii dificile, cu deficienţe mintale uşoare, provenind din şcoli speciale sau din centre de plasament sau din familii care le asigurau un grad redus de ocrotire şi aveau o situaţie financiară precară.

Anchetatorii DIICOT spun că tinerelor li se promiteau câştiguri financiare care erau inaccesibile prin alte modalităţi, traficanţii propunându-le să practice prostituţia în folosul lor, urmând să împartă sumele de bani obţinute. Tinerele acceptau propunerile, având în vedere lipsa altor alternative, iar dacă deveneau reticente erau ameninţate sau agresate fizic.

În acest caz, procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul a 21 de învinuiţi, iar luni poliţiştii BCCO Suceava, cu sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi sub coordonarea DIICOT Suceava, au făcut opt percheziţii domiciliare în judeţele Suceava şi Botoşani, pentru punerea în executare a 21 mandate de aducere la sediul DIICOT Suceava, pentru audieri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult