Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Tablourile lui Vâlcov: Procuroii DNA, în cimitir după comoara fostului ministru

Tablourile lui Vâlcov: Procuroii DNA, în cimitir după comoara fostului ministru

scris de Z.V.
25 afisari

Averea fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, aflat în arest la domiciuliu, este impresionantă. Acestea deținea peste 100 de tablouri semnate Toniza, Picasso, Renoir sau Grigorescu. În seiful acestuia au mai fost găsite lingouri de aur și zeci de mii de euro.

muzeul-valcov-procuroii-dna-in-cimitir-dupa-comoara-fostului-ministru-al-finantelor-138976Procurorul-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Călin Nistor a declarat, vineri, că tablourile, aflate acum la sediul DNA, fuseseră achiziționate din străinătate, unele la licitație.

Se pare că fostul ministru ar fi vrut să ascundă banii din şpagă deschizându-și o galerie de artă în centrul Bucureștiului.

Și povestea averii fostului ministru pe mâna căruia fuseseră îmcredințate finanțele României nu se opreșete aici. Procurorii ar face în cursul zilei de vineri, 27 martie, percheziţii şi în cimitirul din Slatina, unde ar fi ascunse bunuri aparţinând lui Darius Vâlcov, susțin surse citate de Adevărul.
Procurorii încep vineri procedura prin care tablourile vor fi indentificate și certificate. Acest procedeu va fi efectuat cu ajutorul unei echipe de muzeografi și alți specialiști în domeniul artei, de la Ministerul Culturii.

„Majoritatea sunt achiziționate din afara teritoriului României. Proveninența e stabilită în anumite limite. Unele sunt de la case de licitație”, a declarat Nistor, conform Hotnews.

„De astăzi demarăm procedura de identificare -certificare, de către o comisie de specialiști în domeniu. Noi suntem procurori, nu ne pricepem la evaluarea unei picturi. Pot fi și falsuri, pot fi și reale. Noi vrem să facem evaluarea cât mai rapid, pentru că avem probleme legate de depozitarea acelor tablouri, trebuie transmise unor instituții de profil, noi nu avem condiții să păstram acele obiecte. Pe măsură ce se derulează procedura de identificare-certificare-evaluare, ele vor fi predate către o instituție de profil care le va pastra până la soluționarea definintivă a cauzei”, a adăugat procurorul-sef adjunct al DNA.

Tablourile ce aparțineau lui Darius Vâlcov au fost găsite în mai multe locații din Olt și București. “Unele erau la vedere, altele erau ascunse”, a mai spus Nistor.

Darius Vâlcov este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie de o serie de fapte de corupţie, printre care trafic de influenţă şi luare de mită. El a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore în cursul după-amiezii de miercuri – 25 martie, iar acukm se află în arest la domiciliu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult