Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Tăriceanu, urmărit penal de procurorii DNA

Tăriceanu, urmărit penal de procurorii DNA

scris de B.C.R
11 afisari

DNA a dispus urmărirea penală în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt trimişi în judecată Paul de România, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Într-un comunicat de presă transmis marţi, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că procurorii Serviciului Teritorial Braşov au dispus începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit sursei citate, în ancheta privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui Călin Popescu Tăriceanu, în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului trimis în judecată în acest dosar, prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.

„Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziţia luată sub jurământ, acesta a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată”, arată DNA.

Procurorii anticorupţie mai spun că Tăriceanu a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre achiziţionarea drepturilor succesorale ale lui Paul de România de către Tal Silberstein, Remus Truică şi alţii şi că nu a discutat cu Truică despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relaţii apropiate şi nu a păstrat legătura cu inculpaţii Dan Andronic şi Tal Silberstein, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. Tăriceanu a precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. DNA mai spune că, totodată, Tăriceanu a mai precizat că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marius Marcovici, ascunzând că are cunoştinţă despre relaţia acestuia cu Tal Silberstein.

În data de 18 mai, omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz Agavi Moshe, Marius Marcovici şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult