Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, retinut de DNA

UPDATE – Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, retinut de DNA

scris de D.P.
17 afisari

UPDATE – Tiberiu Urdăreanu a fost reținut joi seara de Direcția Națională Anticorupție, el fiind scos în cătușe din instituție.

Acesta este cercetat pentru acte de corupție, după cum anunțase anterior societatea UTI Grup, condusă de el.

Întrebat de jurnaliști ce acuzații i-au fost aduse, Urdăreanu s-a rezumat la a spune: „Nu pot să comentez”.
Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, se află, joi, la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupție.

urdareanu_uti-Urdăreanu a fost adus cu mandat. Patronul UTI nu a făcut declarații la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Până în prezent nu se știe în ce dosar a fost chemat de procurori.

UTI a încheiat de-a lungul timpului mai multe contracte printre care cu Primăria Capitalei, Bancorex, Metrorex, Aeroportul Otopeni și chiar cu Serviciul de Telecomunicații Speciale.
Tiberiu Udrareanu este actionar majoritar al grupului UTI (specializat in instalatii si constructii). Legaturile politice ale lui Urdareanu au dus de-a lungul timpului la specializarea UTI in contracte pe bani publici si fonduri europene. UTI este abonat la contracte in domeniul IT si securitate cu companii de stat, ministere si primarii.

Urdareanu este membru al conducerii UNPR din anul 2012. El detine acum functia de presedinte al Departamentul energie, resurse si politici industriale din UNPR, partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea.

Tiberiu Urdareanu, un personaj extrem de puternic, figura in 2014 pe locul 46 in TOP 300 Capital cu o avere evaluata la 98-100 milioane de euro.

UTI Grup a pus la dispoziția organelor de cercetare toate documentele solicitate, după ce omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, fost dus, joi, la audieri, la Direcția Națională Anticorupție, informează un comunicat al companiei, publicat pe site.

„Domnului Tiberiu Urdăreanu i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în legătură cu presupuse acte de corupție. Societatea UTI Grup a pus la dispoziția organelor de cercetare toate documentele solicitate și va colabora în continuare, în mod prompt și transparent, cu autoritățile în vederea stabilirii adevărului, furnizând orice informație este solicitată de organele de anchetă”, se menționează în comunicat.

Reprezentații grupului precizează că nu vor comenta „în acest moment” informațiile care circulă în media, subliniind că punerea în mișcare a acțiunii penale nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

„Ne limităm în a nu comenta, în acest moment, informațiile care circulă în media. Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, punerea în mișcare a acțiunii penale nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult