Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Timiș: Doi foști manageri UCM Reșița, reținuți de DNA

Timiș: Doi foști manageri UCM Reșița, reținuți de DNA

scris de C.S.
7 afisari

Doi foști manageri UCM Reșița, Adrian Preda şi Adrian Chebuţiu, au fost reținuți, noaptea trecută, de procurorii DNA Timișoara, fiind cercetați pentru evaziune fiscală, deturnare de fonduri și spălare de bani.

Doi foști directori UCM Reșița, reținuți pentru evaziune fiscală și spălare de bani. (foto: Mediafax)

Directorii UCM Reșița au fost arestați pentru 24 ore, în urma audierilor de la DNA Timişoara, care s-au încheiat în jurul orei 01.00, în noaptea de marţi spre miercuri. În cursul zilei de astăzi, Adrian Preda şi Adrian Chebuţiu vor fi duşi la Tribunalul Timiş cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii DNA mai precizau că în acest dosar, în care marţi au fost făcute opt percheziţii în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, prejudiciul depăşeşte zece milioane de euro.

Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au fost condamnaţi la închisoare cu executare într-un alt dosar, de returnare de TVA, alături de un om de afaceri libanez, decizia nefiind definitivă. În acest caz, cei doi ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 60 milioane de euro.

1 comentariu

maria 18-12-2013 - 12:06

„Valentin Dorobantu a scos CFR Calatori pe taraba !

Valentin Dorobantu a tras sforile pentru ca operatorii privati sa ia subventii de la stat pentru fiecare kilometru parcurs.
Insa acelasi Dorobantu a gasit si o alta modalitate prin care sa vanda practic, pe bucati, CFR Calatori catre clientii politici.
Care acum se inghesuie sa cumpere creantele detinute de alte firme la CFR Calatori.
Valentin Dorobantu nu s-a multumit doar cu aceasta masura, el incercand acum cu disperare sa stearga urmele „tunurilor” pe care le-a dat in ultima vreme. Presat de anchetele care il privesc, acesta a convocat o adevarata „celula de criza” la Palatul CFR, pentru a gasi o eventuala „vina colectiva” la inerentele acuzatii pe care i le vor aduce procurorii. Cat de curand.”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult