Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Torţionar. IICCMER cere urmărirea penală pentru genocid în cazul Ion Ficior

Torţionar. IICCMER cere urmărirea penală pentru genocid în cazul Ion Ficior

scris de L.M.
5 afisari

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) solicită Parchetului ICCJ începerea urmăririi penale a lui Ion Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă Periprava, pentru genocid, acesta fiind al doilea caz de torţionar prezentat, după Alexandru Vişinescu.

Torţionar. IICCMER cere urmărirea penală pentru genocid în cazul Ion Ficior

Torţionar. IICCMER cere urmărirea penală pentru genocid în cazul Ion Ficior (foto: rfi.ro)

„Instititul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începerea urmăririi penale împotriva lui Ion Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, pentru genocid„, a declarat, miercuri, preşedintele executiv al IICCMER, Andrei Muraru, transmite Mediafax.

Acesta a precizat că în urma investigaţiilor făcute de reprezentanţii institutului au fost identificate mai multe probe ce indică faptul că, în perioada în care colonelul Ion Ficior (85 de ani) a îndeplinit funcţia de comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, respectiv în perioada 1958-1963, deţinuţii politici au fost supuşi unui regim de detenţie extrem de dur, fiind înfometaţi şi bătuţi.

Ion Ficior a introdus la Colonia de muncă Periprava un regim de detenţie abuziv, represiv, discretionar împotriva deţinuţilor politici, consideraţi atunci o ameninţare la adresa noului regim, a mai spus Muraru.

Acesta a precizat că au fost strânse documente care arată că în perioada în care la conducerea Coloniei de muncă Periprava a fost Ion Ficior au murit 103 deţinuţi, toţi condamnaţi pentru delicte politice, probele fiind transmise Parchetului.

IICCMER a identificat peste 50 de supravieţuitori ai Coloniei de muncă de la Periprava, fiind luate mărturii de la 21 foşti deţinuţi politici.

„Decesele înregistrate în timpul mandatului colonelului Ion Ficior definesc regimul de detenţie instituit de acesta şi reprezintă premisele instituirii regimului de exterminare a deţinuţilor politici”, a mai spus Muraru.

7 comentarii

MalVerde 18-09-2013 - 13:58

un animal comunist, la fel ca animalele legionare, cultura de pe vremea aia era sa-ti gasesti dusmani, pentru ca apoi sa ai ce sa urasti si distrugi.

saracii evrei au platit cu varf si indesat prin schema asta de compurtament de haita.

mircea 18-09-2013 - 14:35

ce mama dracului au produs,au cotizat toti din institutiile de fota de au asa de mari pensii,parca samana cu fratii Zegrean si cu Morar

mircea 18-09-2013 - 14:53

ce fata de bolsevic,parca e frate cu Dumitru ala cu 4 clase si mare militar din divizia Tudor Vladimirescu ,burjui da lu Malacu

Antibasistul 18-09-2013 - 15:50

Seamana cu dobitocul portar basist UnUL!

UnUL 18-09-2013 - 18:06

Băşinel, unde m-ai văzut tu vreodată ca aă ştii cum arăt? Oricum, dacă eu sunt portar, tu eşti porcar.

Lampa lui Aladin 18-09-2013 - 17:28

Totusi, se pune intrebarea de ce nu vorbeste despre ce stie mai ales ca e o adevarata industrie de curatat dosare.

HUMOR NEGRU 18-09-2013 - 19:38

LA ACESTE CANALII INUMANE, ESTE CICA “NECONSTITUTIONAL” SA LI SE TAIE PENSIILE , (deoarece fac parte din aceeasi familie cu justitia) INSA LA FOSTII PENSIONARI MILITARI A FOST LEGALA ANULAREA LEGII 164/2001 A PENSIILOR MILITARE DE STAT, CARE A FOST EMISA PENTRU ARMONIZARE LEGISLATIVA DATORATA ACCEDERII IN NATO, UE SI PENTRU ACCEDEREA IN SPATIUL SHENGEN. CONFORM LEGII 304 ACTUALIZATA , PENTRU MAGISTRATII MILITARI , NU A FOST ABROGATA LEGEA 164/2001 A PENSIILOR MILITARE DE STAT CI DOAR PENTRU FOSTII PENSIONARI MILITARI DE CARIERA.
PRIORITATILE POLITICE ALE GUVERNANTILOR/TRAFICANTI SUNT ORICARE ALTELE DECAT PATRIA ROMANIA.

Ce parere aveti la ei se poate si la noi Nu??? A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*) privind statutul judecatorilor si procurorilor (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*) Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7 (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU SI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!…. Intrebare: MAI EXISTA PENSIE MILITARA DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERA A FOST DESFIINTATA , SAU EI ATATA MERITA???? Si la ART. 85*)alin.2 (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã. Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!! CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult