Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Traian Băsescu, din nou în faţa procurorilor

UPDATE – Traian Băsescu, din nou în faţa procurorilor

scris de A.B.
1 afisari

UPDATE – La plecare, Traian Băsescu a declarat că n-a făcut decât un lucru simplu şi va continua să se apere.

Întrebat dacă a dat o declaraţie în faţa anchetatorilor, el a răspuns afirmativ.

Avocatul senatoarei PSD, Lucian Bolcaş, a spus, la sosirea la sediul Parchetului, că audierea lui Traian Băsescu de vineri „e o procedură normală a audierii unui inculpat ca toţi inculpaţii de teapa lui”.

Întrebat ce crede că le va declara anchetatorilor, Bolcaş a răspuns „Poveşti”, adăugând că e de părere că nici Traian Băsescu „nu ştie ce să mai povestească”, dar că fostul preşedinte „va trebuie să le explice (procurorilor – n.r.) de ce adresarea către doamna senator Firea că nu-şi va mai găsi soţul acasă nu constituie o ameninţare”.

Întrebat dacă aceasta va fi cea mai grea audiere la care a participat, Bolcaş a răspuns că declaraţia lui Băsescu de vineri ar reprezenta „cea mai importantă audiere pentru România”.

„Cred că este foarte importantă, trebuie să se aleagă odată şi odată apele, să se ştie că există două categorii de oameni: unii care reprezintă civilizaţia şi buna-cuviinţă, iar alta care reprezintă ceea ce Octavian Paler denumea mârlănia”, a mai spus Bolcaş.

Traian Băsescu s-a prezentat vineri din nou la Parchetul General, în dosarul în care este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare în legătură cu afirmațiile sale la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea.

Băsescu, la Parchetul General (foto agerpres.ro)

Băsescu, la Parchetul General
(foto agerpres.ro)

Întrebat ce va declara la procurori, fostul președinte a arătat că „depinde de ce vor întreba aceștia”.

În fața Parchetului se află un grup de persoane care scandează lozinci de susținere a fostului președinte, dar și împotriva acestuia.

Săptămâna trecută, pe 2 septembrie, Traian Băsescu a fost la Parchetul General, iar la ieșire a declarat că procurorii i-au schimbat încadrarea în dosarul în care este urmărit penal, din infracțiunea de șantaj în cea de amenințare.

Întrebat ce riscă în această situație, el a arătat că amendă sau închisoare de la 3 luni la un an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult