Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Traian Băsescu, la Parchetul General

UPDATE – Traian Băsescu, la Parchetul General

scris de C.S.
12 afisari

UPDATE- Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri, la ieșirea din sediul Parchetului General, că procurorii i-au schimbat încadrarea în dosarul în care acesta este urmărit penal, din infracțiunea de șantaj, în cea de amenințare.

Traian Băsescu: S-a schimbat încadrarea, de la șantaj la amenințare

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat miercuri, la ieșirea din sediul Parchetului General, că procurorii i-au schimbat încadrarea în dosarul în care acesta este urmărit penal, din infracțiunea de șantaj, în cea de amenințare.
* Traian Băsescu, la Parchetul General

„S-a schimbat încadrarea, de la șantaj la amenințare”, a spus Băsescu.

Întrebat ce riscă în această situație, el a arătat că amendă sau închisoare de la 3 luni la un an. „Înseamnă că ușor, ușor justiția se apropie de adevăr”, a adăugat fostul șef al statului.

Înainte de a se urca în mașină, Băsescu i-a salutat pe protestatarii care l-au huiduit pe toată perioada în care acesta a fost audiat la Parchet.

Traian Băsescu a venit la Parchetul General. Fostul preşedinte a fost citat de procurori în dosarul referitor la senatoarea Gabriela Vrânceanu Firea.
„Sunt pregătit pentru orice”, a declarat fostul preşedinte.

Băsescu, la Parchetul General (foto agerpres.ro)

Băsescu, la Parchetul General
(foto agerpres.ro)

Anterior, la sediul Parchetului au venit şi avocaţii – ai acuzării şi ai apărării.

Surse judiciare spun că fostul preşedinte a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă schimbarea încadrării juridice din şantaj în ameninţare.

Pentru şantaj, pedeapsa maximă ar fi de cinci ani de închisoare, iar pentru ameninţare un an sau amenda penală, în cazul în care se va dovedi că acuzaţiile aduse sunt întemeiate.

Ar fi pentru a treia oară când Traian Băsescu ajunge să stea faţă în faţă cu procurorul care se ocupă de acest caz.

Anul trecut, senatorul Gabriela Firea a spus că firma care i-a vândut Ioanei Băsescu cele aproape 300 de hectare de pământ agricol la Nana ar fi fost inactivă la momentul tranzacţiei. În replică, fostul şef al statului i-a transmis senatoarei „să se uite pe tarlaua soţului primar. Poate nu-l mai găseşte acasă. În parohia lui se întâmplă lucruri rele.”

Drept urmare, Gabriela Firea a făcut plângere la Parchet, pe motiv că s-a simţit jignită şi ameninţată.

Prima audiere a fostului preşedinte a avut loc pe 24 martie. Punctual şi bine dispus, Traian Băsescu a fost întâmpinat la Parchetul General de protestatari. Traian Băsescu le-a zâmbit contestatarilor, a ignorat armata de jurnalişti, apoi a urcat grăbit treptele Parchetului General. Vizita a durat două ore şi jumătate.

Lucian Bolcaş, avocatul senatorului Gabriela Firea, exclude varianta unei împăcări, clienta lui nefiind interesată de scuze, ci de trecerea la următorul pas în anchetă.

Surse judiciare spun că Traian Băsescu a explicat, în cele 2 ore şi jumătate petrecute la parchet, că afirmaţiile de la care a pornit acest scandal au fost unele cu caracter strict politic.

Problemele lui Traian Băsescu au început anul trecut, în timpul anchetei desfăşurate de Comisia Nana, care ancheta modul în care fiica cea mare a fostului preşedinte a cumpărat terenuri în judeţul Călăraşi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult