Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Barroso e ingrijorat in privinta viitorului ANI

UPDATE Barroso e ingrijorat in privinta viitorului ANI

scris de Ziua Veche
1 afisari

. UPDATE 16.39

Guvernul roman va emite o ordonanta de urgenta privind ANI, dupa ce va vedea motivatia Curtii Constitutionale a Romaniei, a declarat Traian Basescu la finalul pranzului de lucru cu presedintele Comisiei Europene, informeaza Agerpres.


 

UPDATE 16.27

La finalul intrevederii avute cu Traian Basescu, presedintele CE a declarat ca este „preocupat” de posibila slabire a rolului ANI si si-a exprimat speranta ca tara noastra isi va indeplini angajamentele asumate in privinta reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei. Potrivit Realitatea TV, acesta a adugat ca Romania trebuie sa-si consolideze eforturile din aceste domenii, urmand, de pilda, sa finalizeze adoptarea Codului Penal.   

Presedintele Romaniei va participa joi, la Bruxelles, la un dejun de lucru cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Inaintea plecarii spre Bruxelles, Traian Basescu a declart ca printre subiectele abordate in cadrul intalnirii cu presedintele CE se vor afla strategia UE 2020, criza economica din Romania, securitatea energetica a UE, Serviciul European de Actiune Externa, precum si parcursul european al Republicii Moldova. Acesta a mai adaugat ca “va trebui sa discutam si ultimele evolutii legate de Agentia Nationala de Integritate si solutiile pe care Guvernul le are, pentru ca Romania sa-si mentina angajamentele legate de lupta anticoruptie, asa cum ele au fost asumate in cadrul mecanismului de cooperare si verificare pe Justitie”. Seful statului va fi insotit de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru si consilierul prezidential pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban, potrivit unui comunicat al administratiei prezidentiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult