Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE: Tribunalul Arges: Mandat de arestare de 29 de zile pentru Antonie Solomon

UPDATE: Tribunalul Arges: Mandat de arestare de 29 de zile pentru Antonie Solomon

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Edilul a fost arestat preventiv, miercuri dupa-amiaza, pentru 29 de zile, dupa aproape cinci ore de audieri, in baza unui mandat emis pe numele sau de magistratii Tribunalului Arges. Solomon este acuzat de luare de mita, fals intelectual si uz de fals. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost adus, miercuri, la Tribunalul Arges, unde magistratii urmau sa decida daca vor emite mandat de arestare preventiva pe numele edilului acuzat de luare de mita, fals intelectual si uz de fals.

La Pitesti, la Tribunalul Arges, s-au aflat familia si prieteni ai primarului Antonie Solomon, precum si avocatii acestuia, care nu au vrut sa dea niciun fel de declaratii presei. Au fost prezenti la Pitesti fiul primarului, Iulian Solomon, consilierul de imagine al edilului sef, Florin Loboda, directorul Directiei de Impozite si Taxe, Ioan Vacariu, precum si juristul Octavian Mateescu, ultimii trei fiind angajati ai Primariei Craiova, informeaza Mediafax. Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada februarie 2006 – noiembrie 2006, Antonie Solomon a primit suma totala de 50.000 euro de la un actionar principal al S.C. PIC S.A, pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de serviciu legate de exercitarea functiei de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova. Concret, in cursul lunilor februarie – martie 2006, primarul municipiului Craiova a primit cu titlu de mita suma de 40.000 euro (in mai multe transe) pentru a emite, cu incalcarea normelor legale, autorizatia de constructie pentru hypermarket-ul PIC Craiova. Documentul, completat cu mentiuni nereale, a fost semnat de primarul Solomon Antonie la data de 16 martie 2006, in aceeasi zi in care S.C. PIC S.A Pitesti a depus cererea prin care a solicitat aceasta autorizatie. Anterior, cererea de autorizatie fusese respinsa de functionari din cadrul Primariei Craiova, intrucat exista un litigiu pe rolul instantelor judecatoresti.

De asemenea, la data de 9 noiembrie 2006, Solomon Antonie a primit de la un actionar principal al S.C. PIC S.A. Pitesti suma de 10.000 euro, pentru ca, in calitate de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova sa inlesneasca aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public pana in zona unde era amplasat Hypermarket PIC Craiova.

UPDATE

Angajatii primariei din Craiova au iesit in fata cladirii pentru a protesta fata de arestarea lui Antonie Solomon.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult