Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Tribunalul Bucuresti: Instanta a fost legal sesizata în dosarul armelor de la Ciorogarla

Tribunalul Bucuresti: Instanta a fost legal sesizata în dosarul armelor de la Ciorogarla

scris de Ziua Veche
3 afisari

Tribunalul Bucuresti a decis miercuri ca instanta a fost legal sesizata prin rechizitoriu de catre procurorii DIICOT care au trimis în judecata lotul inculpatilor acuzati de furtul armelor de la Ciorogarla.
La începutul lunii iunie procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au trimis în judecata 17 membri ai clanului Preda, acuzati de furtul armelor de la unitatea militara Ciorogarla.

Astfel, Eugen Preda, Adrian Preda, George Dinu, Marius Costea, Marian Mincu, Doru Tabarca, Marian Scarlat, Sandu George Chirita, Nicolae Alexandru Iordan, Liviu Iordan, Gigel Gheorghe, Alin Viorel Cîca, Mihai Zugravu, Adrian Mustatea, Dan Vasile Sandu, Daniel Nicolae Stinghie si Ioan Vranceanu vor fi judecati de Tribunalul Bucuresti pentru constituirea unui grup infractional organizat, furt calificat cu consecinte deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, trafic ilicit international de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, precum si pentru alte fapte.
Potrivit DIICOT, Eugen Preda, Marius Costea, Doru Tabarca, Marian Scarlat, Sandu George Chirita, Nicolae Alexandru Iordan sunt autorii furtului celor 62 arme de foc cu glont (o mitraliera de companie, pistoale mitraliera, pistoale model TT, pistoale model Cugir, pistoale model Carpati) si alte materiale militare sustrase în luna ianuarie 2009 din depozitul UM 01916 Ciorogarla.
De asemenea, s-a retinut ca membrii acestui grup au fost implicati în cursul anului 2009 în traficarea cantitatii totale de circa 124 kg heroina, valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 2.500.000 euro.
16 dintre cei 17 inculpati se afla în stare de arest preventiv.
La finele lunii mai, procurorii DIICOT au finalizat ancheta în cazul furtului de arme de la Ciorogarla. Tot atunci, procurorii DIICOT au început sa le prezinte inculpatilor materialul de urmarire penala, urmatoarea etapa fiind trimiterea în judecata.
Pe 27 decembrie 2009, procurorii si politistii bucuresteni au recuperat 35 de arme – AK 47, pistoale TT si o mitraliera. Armele au fost gasite în mai multe locuinte din comuna Dragomiresti si într-un depozit care apartinea unuia dintre cei retinuti.
În urma cooperarii cu autoritatile turce si bulgare, în august 2009 au fost capturate 55 de kilograme si ulterior 75 de kilograme de heroina, în Turcia si Bulgaria

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult