Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Tribunalul București nu a aprobat cererea de modificare a statului PNL

Tribunalul București nu a aprobat cererea de modificare a statului PNL

scris de Laurentiu Banches
62 Afisari

UPDATE: Partidul Național Liberal (PNL) susține că decizia Tribunalului București cu privire la unele modificări aduse statutului partidului nu afectează candidatura lui Klaus Iohannis la Președinție.

Cererea PNL de înregistrare a modificărilor aduse statutului partidului în baza cărora Klaus Iohannis a fost ales președinte al acestei formațiuni politice  a fost respinsǎ de Tribunalul București.

Tribunalul București nu a aprobat cererea de modificare a statului PNL (foto:stiridegirugu.ro)

Tribunalul București nu a aprobat cererea de modificare a statului PNL (foto:stiridegirugu.ro)

La congresul din 28 iunie, Klaus Iohannis a fost ales președinte al PNL, el primind o derogare de vechime din partea Delegației Permanente a partidului. După congres, PNL a depus la Tribunalul București o cerere de înregistrare a modificărilor aduse statutului, însă solicitarea a fost respinsă de către instanță. Decizia Tribunalul București nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Candidatura lui Iohannis a fost contestată și de membri ai PNL, printre care și primarul din localitatea dâmbovițeană Pucioasa, Dănuț Bădău. Potrivit Agerpres, Dǎnuț Bǎdǎu este de pǎrere că Iohannis a convocat în mod ilegal congresul PNL și a primit derogare de vechime pentru a fi ales în fruntea partidului, deși potrivit statutului nu se acordă derogări în acest caz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS