Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Tribunalul Bucureşti se va pronunţa în absenţa lui Adrian Năstase

Tribunalul Bucureşti se va pronunţa în absenţa lui Adrian Năstase

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Rahova, Nina Stroe, a anunţat că fostul premier, Adrian Năstase nu va fi prezent joi, 28 iunie, la Tribunalul Bucureşti unde va fi discutată cererea de amânarea a executării pedepsei.

nastase

Adrian Nastase nu va fi prezent la Tribunalul Bucuresti

Într-un comunicat al Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova, remis de Agerpres se precizează că „În conformitate cu art. 138 din O.M.J. nr. 432/C din 5 februarie 2010, pentru aprobarea Instrucţiunilor privind evidenţa nominală şi statistică a persoanelor private de libertate aflate în unităţile subordonate ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, „în situaţia citării persoanelor private de libertate bolnave, aflate în imposibilitatea prezentării la organele judiciare, se vor lua măsuri de comunicare a actului procedural şi de înaintare a dovezii de luare la cunoştinţă împreună cu referatul medical; dacă imposibilitatea intervine după expedierea dovezii de luare la cunoştinţă, se înaintează organului judiciar numai referatul medical”. Astfel, Adrian Năstase nu va fi prezent joi la Tribunalul Bucureşti, instanţei fiindu-i înaintate referatul medical şi dovada de îndeplinire a procedurii din citare.

Iniţial Tribunalul Bucureşti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pentru acestă cerere de amânare a pedepsei fostului premier, însă instanţa a admis o solicitare a avocaţilor de preschimbare a termenului de judecată pentru 28 iunie. În afară de acest dosar, avocatul lui Adrian Năstase, Ioan Cazacu, a anunţat, luni, 25 iunie că a depus o cerere de contestaţie în anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult