Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Trofeul Calităţii. Pedeapsa lui Adrian Năstase redusă cu 7 zile

Trofeul Calităţii. Pedeapsa lui Adrian Năstase redusă cu 7 zile

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Curtea de Apel Bucureşti a decis să reducă din condamnarea la doi ani de închisoare primită în dosarul „Trofeul calităţii” de fostul premier Adrian Năstase cele 7 zile petrecute la Spitalul Floreasca,

Trofeul Calităţii. Pedeapsa lui Adrian Năstase redusă cu 7 zile

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au admis miercuri, 5 decembrie, contestaţia lui Adrian Năstase, decizia fiind definitivă, după ce cererea iniţială a acestuia fusese respinsă în 2 octombrie. Astfel, Adrian Năstase va avea de executat cu şapte zile mai puţin din pedeapsa de doi ani de închisoare dispusă în dosarul „Trofeul calităţii„, fiind scăzută perioada din 20 până în 26 iunie, când a stat internat în Spitalul Floreasca după tentativa de sinucidere.

Când cererea fostului premier de reducere a pedepsei a fost respinsă, procurorii susţineau că perioada de spitalizare nu poate fi calculată ca executată dacă persoana condamnată îşi provoacă afecţiunile pentru care necesită internare. Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a spus, potrivit mediafax, că la momentul la care clientul său a încercat să se sinucidă avea în posesie ori el, ori membrii familiei sale cel puţin o copie a mandatului de executare a pedepsei emis de instanţă, ceea ce înseamnă că de la acel moment ar fi început executarea condamnării. Avocatul arăta că de la acel moment Năstase a fost în permanenţă atât sub supravegherea poliţiştilor de la Serviciul Urmăriri din Poliţia Capitalei, cât şi a celor de la Direcţia de Reţinere şi Arest Preventiv.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii„, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. În seara aceleiaşi zile, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, poliţistul care venise să pună în executare sentinţa a intervenit, iar în confruntare politicianul şi-a tras un glonţ în gât, care i-a lezat şi umărul, rana provocată nefiind fatală. Năstase a fost operat în 21 iunie la Spitalul Floreasca, fiind externat în 26 iunie.

1 comentariu

teo 05-12-2012 - 12:48

HALAL JUSTITIE ! ASEMENEA INFRACTORI AR TREBUI CONDAMNATI LA OCNA sI VA MAI MIRATI DE CE FUG ROMANII DIN TARA !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult