Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ucigaşii lui Cozma, condamnaţi pe viaţă

Ucigaşii lui Cozma, condamnaţi pe viaţă

scris de Șt. C
4 afisari

Tribunalul din Veszprem a decis joi condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Sandor Raffael şi a lui Gyozo Nemeth, ucigaşii handbalistului român Marian Cozma, înjunghiat mortal în februarie 2009, în timp ce un al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de închisoare.

Ucigaşii handbalistului Marian Cozma, condamnaţi pe viaţă

Tribunalul a acceptat, astfel, cererea procurorului privind condamnarea la închisoare pe viaţă a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, în incidentul petrecut într-un club de noapte din Vezsprem (Ungaria), în februarie 2009, precum şi solicitarea procurorului de condamnare la 20 de ani de închisoare a lui Sztojka.

Poate fi învinuit Sandor Raffael că a scos cuţitul după ce în discoteca i s-a spart capul cu o sticlă de bere, iar pe stradă a fost atacat de 8-10 oameni?”, a întrebat avocatul. Procurorul a spus însă că acuzaţii ştiau bine ce fac şi au dat cu piciorul de mai multe ori în capul lui Marian Cozma, în timp ce acesta zăcea nemişcat pe caldarâm.

Raffael Sandor şi-a cerut iertare de la familia lui Marian Cozma, declârand din nou că el l-a ucis pe handbalist, însă de ceilalţi sportivi nu s-a atins. Gyozo Nemeth şi-a cerut şi el iertare de la rudele lui Marian Cozma, apoi şi-a oferit un rinichi pentru Ivan Pesic, sportivul pe care l-a înjunghiat în rinichi.

Tatăl fostului handbalist Marian Cozma, Petre Cozma, a declarat joi agenţiei Mediafax că nicio sentinţă nu poate face dreptate în cazul uciderii fiului său şi a precizat că speră ca decizia tribunalului din Veszprem, care i-a condamnat pe viaţă pe doi dintre agresori, să rămână definitivă.

Am aflat decizia tribunalului din Veszprem, m-a sunat ambasadorul dimineaţă. E o decizie dreaptă, deşi dreptate nu se va putea face niciodată. Mai mult de atât nu se putea da însă. Sper ca această decizie să se transforme în una definitivă, deşi va fi recurs după recurs„, a declarat Petre Cozma.

1 comentariu

Bumerang 24-06-2011 - 12:03

Acest articol pare sa se piarda in haosul „stirilor patriotice”.
Ma mira faptul ca acum vocile de odinioara, care apropae chemau „la lupta” impotriva ungurilor si Ungarie, din cauza crimei, intr-adevar oribile, insa fara conotatii etnice, tac malc.

Ungaria, mai precis justitia ungara, a dat dovada inca o data, ca este cu mult peste Romania! Condamnari pe viata!

Unde se afla criminalii din Romania (Cocoana si multi ca el) care omoara si astazi oamnei nevinovati? Sunt liberi, sau scapa cu cativa ani in regim de lux.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult