Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Un nou scandal in Justitie. Judecatorii contesta corectitudinea alegerilor pentru viitorul CSM

Un nou scandal in Justitie. Judecatorii contesta corectitudinea alegerilor pentru viitorul CSM

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a solicitat Comisiei Europene (CE) sa constate ca Romania nu isi indeplineste obligatiile asumate in privinta reformei sistemului judiciar, factorii responsabili in domeniul justitiei „incalcand in mod deliberat” recomandarile exprese ale CE referitoare la alegerile pentru viitorul Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), se arata intr-un comunicat al UNJR, citat de Agerpres.


Uniunea precizeaza ca, printre candidaturile depuse pentru functia de membru al CSM, se numara si cele ale judecatorilor Lidia Barbulescu si Dan Lupascu, actuali membri ai acestui organism, Lidia Barac si Ovidiu Putura, ambii detasati in MJ, ca secretar de stat, respectiv director al Directiei de Contencios Administrativ, precum si cele ale procurorilor Dan Chiujdea si Cristian Deliorga, membri ai actualului Consiliu.

Potrivit legii, „in procedura de desemnare a candidatilor, judecatorii si procurorii pot candida numai in adunarea generala in care au drept de vot”, iar judecatorii si procurorii detasati la alte autoritati decat instante si parchete nu au drept de vot, iar „durata mandatului membrilor alesi ai Consiliului Superior al Magistraturii este de 6 ani, fara posibilitatea reinvestirii”, ceea ce echivaleaza cu o interdictie expresa pentru membrii alesi ai consiliului de a candida pentru un nou mandat.

La incheierea depunerii candidaturilor pentru functia de membru al CSM, U.N.J.R. constata „incalcari directe, grave” ale conditiilor legale de eligibilitate a candidatilor pentru CSM.

Conform U.N.J.R., trei dintre membrii actualului CSM isi vor continua mandatul si in viitorul Consiliu. Membrii actuali au decis prelungirea mandatului pentru un judecator (Ana Cristina Labus) si doi procurori (Gratiana Isac si Bogdan Licu), care au fost alesi ulterior anului 2004.

U.N.J.R. afirma ca patru dintre membrii actualului CSM vor recandida pentru un nou mandat. „Candidaturile acestora au fost contestate, insa procedura de solutionare a acestor contestatii este netransparenta si sta sub semnul conflictelor evidente de interese. In concret, contestatiile impotriva candidaturilor celor patru membri ai actualului CSM sunt solutionate de Comitetul Electoral Permanent, organ constituit la nivelul CSM si din care fac parte ca membru de drept procurorul Bogdan Licu si ca membru supleant procurorul Gratiela Isac, adica cei doi membri ai Consiliului ale caror mandate vor continua si in viitorul CSM”, se arata in comunicat.

Referitor la „candidatii MJ”, U.N.J.R. afirma ca, dincolo de „nesocotirea interdictiilor legale”, acestia continua sa ocupe functiile de demnitate publica in cadrul puterii executive, fiind subordonati politic, respectiv ministrului Justitiei.

0 comentariu

zeitgeist 09-05-2010 - 21:17

Mişcarea are scopul de a începe o tranziţie globală pentru un design nou social si durabil numit Economia Bazata pe Resurse . În sprijinul acestui fapt, Mişcarea Zeitgeist este angajată în răspândirea conştientizării in masa prin dezvoltarea a mai multor materiale mass-media educative în cadrul proiectului, să faciliteze înţelegerea globală a obiectivelor sale, precum şi încurajarea activismului de informare din intreaga lume.

Zeitgeist înseamnă „spiritul unei epoci şi a societăţii sale”. Aceasta descrie atmosfera morală, intelectuală, culturală, etică şi climatul spiritual al său, de asemenea, o tendinţă a unei epoci.
Miscarea Zeitgeist este braţul activist al Proiectului Venus.

Miscarea Zeitgeist nu este o miscare politica, nu ţine cont de noţiuni divizionare, cum ar fi naţiuni, guverne, rase, religii, apartenenţe de orice natură sau clase sociale.
Este important să se înţeleagă că totul în viaţă este o progresie naturală, trebuie să recunoaştem, de asemenea, că specia umană are capacitatea de a incetini drastic progresul şi a paraliza evoluţia, prin intremediul structurilor sociale. Lumea care o vedem astăzi, plina de război, corupţie, elitism, poluare, sărăcie, boli epidemice, încălcarea drepturilor omului, inegalitate, discriminare şi criminalitatea este rezultatul acestei paralizii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult