Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Un pastor din Arad care și-a abuzat în repetate rânduri trei dintre fiice a fost arestat preventiv

Un pastor din Arad care și-a abuzat în repetate rânduri trei dintre fiice a fost arestat preventiv

scris de D.P.
326 Afisari

Caz șocant în județul Arad, unde trei surori au trăit o copilărie și o adolescenţă de coşmar.  Cea mai mare dintre fete a îndurat bătăi și abuzuri sexuale chiar din partea tatălui său, timp de 17 ani. A rămas însărcinată, când alte adolescente se pregătesc să înceapă liceul, dar bătăile nu s-au oprit, a povestit tânăra. Și-a făcut curaj să îl dea în vileag pe monstrul care îi era tată abia când a aflat că surorile ei mai mici trăiau acelaşi chin. Agresorul, un autointitulat pastor neoprotestant, a fost arestat preventiv. Dar traumele pe care le-a provocat întregii familii nu vor dispărea niciodată.
Așa-zisul pastor Nonu Lăcătuș și-a creat în localitatea Arăneag din județul Arad o comunitate de crediciosi, care îi treceau pragul casei în fiecare duminică, să îi asculte predicile.

Nimeni nu bănuia că, departe de ochii lumii, în locuința în care trăia cu soția și cei 10 copii, devenea un monstru. Le bătea crunt pe trei dintre fiice, pe care le și abuza sexual.

Calvarul pentru tânăra care acum are 26 de ani a început la 9 ani. Mărturiile sunt cumplite.

Foarte rău, ne bătea rău, ne amenința cu pumni, picioare. De fiecare dată bătăi, amenințări, dacă spui vă omor pe toate, amenința și cu frații mei. Nu ne-a lăsat la școală, ca să nu știm legile și să nu spunem nimănui, mărturisește fiica de 26 de ani.

Agresiunile sexuale au avut și urmări. La 14 ani, fata a rămas însărcinată.

Mama fetelor susține că nu a bănuit nimic
De la 9 ani s-a atins de ea și nu a știut nimeni nimic. N-am bănuit nimic. Predica, toate făcea ca un pastor. Nu am cuvinte, sunt în stare de șoc. Durerea e foarte mare, spune mama fetelor.

Familia trăia ferită de ochii lumii, povestește una dintre fiicele așa-zisului pastor, victimă a propriului tată.

Tânăra a găsit curajul să meargă la Poliție când și-a dat seama că și surorile ei mai mici trăiesc același coșmar.

Mărturii cumplite ale victimelor
Au fost fetele la mine și au dormit cu mine și ele aveam impresia că ar vrea să mi spună ceva și au început să plângă și până la 6 dimineața am plâns, povestește tânăra de 26 de ani.

Mulți ani coșmarul acestor copii s-a derulat fără ca nimeni, vecini, autorități, Poliție, să fi știut ceva.

Teodora Paiusan, referent primăria Târnova: Familia face parte dintr-o comunitate creştină penticostală, unde circuitul pentru exterior este puţin mai rezervat şi nu sunt aşa comunicativi. Copiii îi educau cum credeau dânşii, nu considerau că educaţia e o prioritate.

Direcția pentru Protecția Copilului Arad a început consilierea psihologică a copiilor și mamei acestora.

Erika Stark, director general, DGASPC Arad: Fac un apel la comunitate care știu de așa cazuri să anunțe. Dacă cei din jur vedeau, nu se ajungea la o situație atât de gravă.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru viol în formă continuată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS