Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Universitatea Craiova intră în reorganizare judiciară

Universitatea Craiova intră în reorganizare judiciară

scris de Șt. C
4 afisari

Casa de Insolvenţă Transilvania a fost numită administrator judiciar al Fotbal Club U Craiova SA, prin decizia Tribunalului Braşov din data de 27 iulie 2011.

Miting al suporterilor Universitatii Craiova

foto:craiova-maxima.ro

Reprezentanţii Casei spun că, din primele analize ale activităţii, rezultă că reorganizarea reprezintă cea mai avantajoasă opţiune pentru creditori.

Administratorul judiciar infirmă informaţiile apărute în presă conform cărora societatea de practicieni în insolvenţă ar fi preluat conducerea clubului de fotbal.

„Pe lângă analiza activităţii societăţii, în calitate de administrator judiciar, în prezent analizăm şi decizia de dezafiliere a clubului pentru a identifica modalităţile pe care societate le are la dispoziţie pentru a-şi continua activitatea în domeniul fotbalistic. Această hotărâre, din punctul nostru de vedere, a avut consecinţe deosebit de grave cu privire la drepturile federative deţinute de societate, care afectează patrimoniul acesteia şi implicit drepturile creditorilor săi”, a declarat Andreea Anghelof, citată de money.ro.

Data depunerii planului de reorganizare al societăţii depinde de evoluţia procedurii, care este una extrem de complexă şi prin prisma faptului că a fost suspendată pe o durată de câtiva ani şi respectiv de soluţionarea eventualelor contestaţii la tabelul preliminar al creanţelor, spun oficialii casei de insolvenţă.

Înainte de începerea sezonului 2011-2012, Universitatea Craiova a fost dezafiliată de Federaţia Română de Fotbal, din cauza neregulilor financiare, dar şi a faptului că patronul Adrian Mititelu a dat în judecată forul naţional.

1 comentariu

BULA 23-08-2011 - 18:21

Titlul este incorect, pentru ca va referiti la echipa de fotbal, nu la „celebra” unitate de invatamant.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult