Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE-Generalii Chirita si Marian, arestati! Basescu i-a trecut in rezerva

UPDATE-Generalii Chirita si Marian, arestati! Basescu i-a trecut in rezerva

scris de M.A.
5 afisari

UPDATE miercuri ora 00,35-Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele prin care generalul maior – cu două stele Chiriţă Mihai şi general de brigadă – cu o stea, Ion Marian din Ministerul Apărării Naţionale, au fost trecuţi în rezervă.

UPDATE-marti,ora 16,00-Urmare a admiterii recursului declarat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în data de 20 decembrie, arestarea preventivă a unor cadre militare care sunt cercetate pentru fapte de corupţie. Potrivit unui comunicat de presă primit din partea MApN, „începând cu aceeaşi dată, potrivit prevederilor art. 89 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, ministrul apărării naţionale a ordonat suspendarea din funcţie a cadrelor militare care au fost arestate preventiv. Pe timpul suspendării din funcţie, aceştia nu beneficiază de niciun drept de la Ministerul Apărării Naţionale.”

Generalii Mihai Chiriţă şi Ion Marian, cercetaţi de DNA pentru corupţie în MapN , vor fi arestaţi pentru 29 de zile. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cei doi sunt cercetaţi pentru instigare la fals uz de fals şi abuz în serviciu, transmite Antena3.ro. De asemenea, potrivit Realitatea Tv, şi ofiţerii superiori Dan Crăciuneanu, Vasile Belciug şi Crinu Ionuţ Onel au fost arestaţi preventiv, luni seara, prin decizia Completului de 5 Judecători al ÎCCJ, care a dispus definitiv emiterea de mandate de arestare pe numele celor cinci.

Completul de 5 judecători a decis definitiv, cu opinie majoritară, admiterea recursului DNA, casarea deciziei anterioare a ÎCCJ, care i-a lăsat pe cei cinci în libertate, şi emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor cinci ofiţeri. Decizia instanţei supreme este definitivă. Completul de 5 judecători al ÎCCJ a judecat luni recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei de săptămâna trecută a Secţiei Penale a instanţei supreme, care a decis că doi generali şi alţi trei ofiţeri din MApN, suspectaţi de mai multe fapte de corupţie în legătură cu obţinerea de funcţii în cadrul Armatei, pot fi cercetaţi în libertate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult