Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Urgentarea exproprierilor a plecat la Parlament. Vezi ce se schimba

Urgentarea exproprierilor a plecat la Parlament. Vezi ce se schimba

scris de Ziua Veche
0 afisari

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, un proiect de lege privind urgentarea procedurilor de expropriere, care a fost trimis la Parlament in procedura de urgenta si prin care se vor extinde domeniile in care statul poate sa decida sa exproprieze anumite persoane, atunci cand exproprierea tine de un interes public.

 

„Prin prezentul proiect de lege a fost extins domeniul de aplicare a fostei Legi 198 pe 2004, respectiv domeniul de la infrastructura rutiera a fost extins si la infrastructura feroviara, aeriana si navala. De asemenea, prezentul proiect de lege se va aplica in viitor si lucrarilor care vor tine de gospodarirea apelor. De asemenea, lucrarilor miniere de interes national pentru exploatarea zacamintelor de lignit si lucrarilor de interes national referitoare la dezvoltarea liniilor de transport si distributia energiei”, a explicat, la finalul sedintei de Guvern, secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Alina Bica, citat de Agerpres.

De asemenea, ea a precizat ca potrivit respectivului proiect de act normativ persoanele expropriate vor trebui sa raspunda in termen de 15 zile daca sunt de acord cu procedura si cu pretul pe care expropriatorul il ofera.

Bica a subliniat ca persoana care urmeaza sa fie expropriata are dreptul in continuare sa se duca in instanta daca pretul care i se ofera nu-l satisface, dar trebuie sa dea un raspuns clar expropriatorului in 15 zile.

„Daca avem de-a face cu o proprietate, care este parte integranta intr-o masa succesorala ce nu a fost dezbatuta, actualul proiect de lege va permite expropriatorului sa consemneze fie pe numele succesorilor fie pe numele masei succesorale suma de bani aferenta proprietatii ce urmeaza sa fie expropriata”, a subliniat Bica, precizand ca si in acest caz, se poate contesta in instanta suma acordata pentru proprietatea expropriata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS