Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Vama Albiţa sub asediul procurorilor

Vama Albiţa sub asediul procurorilor

scris de D.S.S.
9 afisari

UPDATE ora 09.45-Activitatea în Vama Albiţa, cea mai mare de la graniţa de est a României, a fost reluată după descinderile care au avut loc luni dimineaţă. 53 de poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa, printre care şi 5 ofiţeri, au fost ridicaţi, luni dimineaţa, de anchetatori, şi urmează să fie audiaţi de procurori, în urma descinderilor din vamă şi din alte locaţii din judeţul Vaslui. Este vorba de 49 de agenţi, 3 ofiţeri şi şeful punctului de frontieră.

Cei mai mulţi dintre vameşi au fost luaţi de la domiciliile lor din oraşul Huşi, printre cele aproximativ 60 de persoane aflându-se şi poliţişti de frontieră, toţi acuzaţi de luare de mită şi trafic cu ţigări.

Activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, este blocată, luni dimineaţa, în urma unor percheziţii şi descinderi de care sunt vizaţi câteva zeci de vameşi şi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi trafic de ţigări.

Vama Albita sub asediul procurorilor

Vama Albita sub asediul procurorilor

După descinderile din vămile din vestul ţării, procurorii au revenit în est. Luni dimineaţă, Vama Albiţa din Vaslui a fost blocată de o operaţiune de amploare.

Procurorii fac percheziţii şi la locuinţele vameşilor. Sunt verificate 70 de persoane, cercetările vizând luare de mită şi traficul de ţigări.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră, Irina Mirică, a declarat că nicio maşină nu intra sau ieşea din România, prin punctul de graniţă Albiţa, cea mai importantă frontieră din estul ţării.

Vameşii care au ajuns la Albiţa pentru a intra în tură au fost ridicaţi de poliţişti. Practic întreaga activitate este blocată în punctul vamal.

Aşteptam de săptămâna trecută. Era logic ca zonă pentru a demostra că avem capacitatea necesara pentru că trebuia să intrăm în Schengen. Probabil ca să-i aducă la Curtea de Apel Bucureşti în condiţiile în care avem 15 Curţi de Apel în toată ţara . Aici unde vorbim de 50-100 de euro mită vor primi mandate de arestare. Cu cât prejudiciul e mai mare va fi în libertate, cu cât e mai mic va fi arestat. Operaţiuni de acest gen erau necesare pentru că în condiţiile de criză, totuşi acest fenomen se cunoştea în vamă, nu era o nouate nu trebuia să bage aparatură sau ofiţeri sub acoperire„, a declarat Dumitru Coarnă, consilier juridic SNPPC.

Deja toata lumea se aşteapta de săptămâna trecută se ştia zona unde urma să se întâmple. Cred că cei care au început aceasta acţiune ar trebui să termine. Am senzaţia că se va începe pe alte domeniu nu ştiu poliţia rutieră, evidenţa populaţiei. Este posibil orice, dar s-a lungit foarte mult. Deja ne-am obişnuit lunea, marţea sunt descinderi la vamă. Dacă fac două pe săptămâna vine toamna. E cea mai importantă operaţiune„, a declarat Diana Tache, fost ofiţer de frontieră.

Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie fac cercetări cu privire la implicarea unor vameşi şi poliţişti de frontieră în fapte de corupţie.

Şirul descinderilor în vămi a debutat la începutul lunii februarie, în vama Siret din judeţul Suceava. Deja au fost arestaţi 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava), iar alte 90 de persoane sunt încarcerate în cadrul anchetei privind punctele Naidăş (Caraş Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş).

 

2 comentarii

Ereticul 21-02-2011 - 10:18

La un punct de trecerea frontierei, vamesii se sfatuiesc in legatura
cu un cadou ce l-ar putea face de ziua lui, unuia dintre colegi:
– Sa-i luam o vila!
– Ce vila, ca el are vreo zece…Mai bine un gipan.
– Ce gipan, ca are cate unul la fiecare vila.
– Atunci, hai sa-l lasam astazi singur pe tura.
– Aaaa…Nu!! Nici chiar asa…e prea mult….

Morkova Vesela 21-02-2011 - 13:51

Aparitia si extinderea lumpenpolitiei isi are radacinile in aparitia lumpencapitalismului

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult