Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Vantu: Am fost monitorizat de 140 de ofiteri SRI. S-a inchiriat un satelit pentru telefonul meu. De unde are SOV astfel de informatii?

Vantu: Am fost monitorizat de 140 de ofiteri SRI. S-a inchiriat un satelit pentru telefonul meu. De unde are SOV astfel de informatii?

scris de Ziua Veche
3 afisari

Sorin Ovidiu Vantu a declarat miercuri in fata completului, care judeca recursul acestuia fata de decizia de arestare preventiva, ca seful statului i-a cerut sprijin mediatic in 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care a acceptat-o, pentru „progresul Romaniei”. „In 2007, la referendum, el (Traian Basescu, n.r.) a venit la mine sa-l sustin. Eu i-am spus ca sunt de acord, si am stabilit impreuna cu el anumite criterii in baza carora il sustin, bazate pe progresul si modernizarea Romaniei”, a declarat Vantu in fata instantei. Vantu a continuat declaratia, aratand ca, „dupa aceea”, mai multi „emisari” ai sefului statului au venit sa-i ceara o parte din trustul de presa „Realitatea”.

Sorin Ovidiu Vantu va afla joi daca va ramane in continuare in arest.
„Dupa aceea, emisari ai lui au venit sa-mi ceara o parte a trustului media. Evident ca am refuzat. Incep amenintarile, eu refuz in continuare. Am fost amenintat ca voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost amenintat ca voi avea probleme, am refuzat… Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca in final totul sa culmineze cu arestarea mea”, a spus Vantu in sala de judecata.
El si -a continuat atacurile la adresa presedintelui, acuzandu-l pe acesta ca „face totul” prin Serviciul Roman de Informatii (SRI) si ca „recruteaza” procurori si oameni din presa.

„Basescu face totul prin SRI, si va explic cum. Basescu recruteaza procurori si oameni din presa, iar modul de operare este unul foarte simplu: SRI face interceptarile si sesizeaza procurorii cu note informative, procurorii fac dosare care apoi sunt date pe mana jurnalistilor, care au datoria de a-l desfigura pe adversar”, a spus omul de afaceri. Acesta sustine ca a fost monitorizat chiar si de 140 de lucratori ai SRI, vorbind chiar si de inchirierea unei frecvente de satelit pentru interceptarea microfonului de la mobilul sau.

„140 de oameni din SRI m-au monitorizat, iar in ultima perioada doar 40; s-a inchiriat chiar si o frecventa pe satelit pentru inregistrarea microfonului de la telefonul meu”, a spus Sorin Ovidiu Vintu in fata instantei. Sorin Ovidiu Vantu le-a spus magistratilor ca, daca pentru completul de judecata Nicolae Popa poate fi „un condamnat periculos”, pentru el este „un prieten”. „Pentru dumneavoastra, Popa este un condamnat periculos, pentru mine este un prieten”, le-a spus Vintu judecatorilor, atunci cand acestia i-au dat, potrivit procedurii, ultimul cuvant inainte de incheierea procesului. El a mai declarat in fata magistratilor ca procesul sau este unul politic, acuzand institutiile statului ca fac totul pentru a-l „satisface” pe presedinte.

„Este evident ca nu am de-a face cu un proces, ci este o problema strict politica. Provine din politica si imi pare rau ca institutiile acestui stat fac absolut orice pentru a-l satisface pe acest om (pe presedintele Traian Basescu, n.r.)”, a declarat Vantu in fata instantei. Vantu a mai spus ca procurorul care a condus ancheta in cauza in care este acuzat de favorizarea infractorului ar fi putut sa-i ceara documente, iar el i le-ar fi pus la dispozitie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult