Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Vantu: Iubesc atat de mult libertatea…

Vantu: Iubesc atat de mult libertatea…

scris de Ziua Veche
2 afisari

Sorin Ovidiu Vintu, cel care a saracit sute de mii de familii furandu-le banii prin FNI si omul care a distrus o buna partea a mass-media romanesti , a acordat un interviu ziarului „BURSA” (dupa cum o afirma, prefera „BURSA” pentru „mediul steril” pe care il asigura). Am extras din cele spuse de Vantu, in maniera sa inconfundabila de a filozofa despre nimic si de a se contrazice de la o fraza la alta, cateva pasaje care ni s-au parut cat de cat ca-l definesc. Fiecare sa inteleaga ce poate sau ce vrea!

@ Iubesc atat de mult libertatea, incat o admit chiar si dusmanilor mei. Este dreptul lor sa ma injure, este dreptul lor sa il sustina pe Basescu. Din acest motiv, nu am dat niciodata in judecata vreun ziarist. Si nici nu o voi face vreodata.

 @ … Este surprinzator, insa, ca, din dorinta sa ma atace pe mine, ziaristii sa-si sacrifice proprii confrati.

Altfel, este dreptul vostru sa fiti militanti cand luptati pentru o cauza. In acest moment, presa este profund militanta politic: de o parte, un grup de institutii media care il iubesc pe Basescu si ii sustin, la gramada, toate initiativele – B1TV, Evenimentul zilei, HotNews; de cealalta, grupurile Realitatea si Intact, care-si permit sa semnaleze toate derapajele puterii.

Nimeni nu va contesta, domnilor jurnalisti, dreptul sa fiti militanti. Oricine sustine altceva este sarman cu duhul.

 @ Eu, unul, nu le-am impus nici o linie politica (talk-showrilor de la Realitatea TV – n.red). Criticismul la adresa lui Basescu este optiunea ziaristilor  si numai a lor. A existat momentul, cand, chiar si mie mi s-a parut ca exagereaza, dar ziaristul in cauza mi-a ras-puns ca asta este convingerea sa. Situatia este delicata, nu poti cenzura convingeri.

Desigur, criticismul ziaristilor mei la adresa lui Basescu ma bucura, dar nu am nici un rol in asta.

 @ Stimate domn, nu il urasc (pe Basescu-n.red), ceea ce inseamna ca, in relatia mea cu presedintele, nu exista reciprocitate. Sentimentul de ura imi este oricum strain, iar in cazul particular al lui Basescu ar insemna, chiar, un consum sentimental fara rost. Omul este marunt. Functia lui este importanta, dar omul este mic. Desi unora poate ca le creeaza o alta impresie, Basescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasa.

 @ Domnul meu, am fost un apropiat nu al omului Basescu (in 2005-2006 – n.red), ci al programelor de modernizare a Romaniei pe care presedintele le-a afisat. (…)Ideea de modernizare a sistemului de sanatate este absolut necesara, iar presedintele a promovat-o absolut corect. Tot asa, ideile de modernizare a sistemului de invatamant si a sistemului de pensii. Modernizarea Codurilor penal si civil. Modernizarea mediului rural si industrializarea agriculturii prin unitati de procesare plantate la sate. Toate astea sunt absolut necesare. Din nefericire, nu a reusit sa modernizeze nimic. A cazut de pe cal. E obiceiul lui Basescu.

 @ Intr-adevar, in Romania se intampla numai atat cat il duce capul pe Traian Basescu, actionand prin mediocritatea subalterna a lui Emil Boc si prin Elena Udrea. Grupul nu poate fi suspectat de „viziune”. Este cel mai „ciudat” guvern al nostru, de la fanarioti incoace. Nu banii lipsesc guvernului acestuia, ci minimum de inteligenta. Creier, nu bani.

 @ Programul Elenei Udrea (25.000 de case pentru specialisti de la sate – n.red) face sens. Doar ca este un program prea mic. Este un derivat dintr-un program cu mult mai amplu, pe care eu l-am propus, prin lobby politic, tuturor partidelor. Faptul este notoriu, la varfurile politicii noastre.

Proiectul ar fi una din parghiile care sa ridice Romania din groapa crizei si porneste de la ideea economica de bun simt ca, in criza, este necesar ca statul sa faca o comanda de mare amplitudine economiei nationale, ca sa o deblocheze. Am propus partidelor constituirea unui fond national de locuinte, la nivelul a 150.000 de case, gata mobilate, care ar urma sa fie date cu o chirie modica. Este un program in valoare de circa opt miliarde de euro. Sunt zeci de mii de intreprinderi din toate domeniile care si-ar gasi desfacerea intr-un astfel de program.

 @ Acest om ( Basescu n.red) este un rau care trebuie izolat pe scena politica romaneasca. Izolati-l pe Basescu, domnilor!

 @ Capacitatea de a mentine relatia cu SUA este a lui si numai a lui (Vantu spune ce apreciaza la Basescu – n.red). Este o relatie valoroasa, care ne-a dat posibilitatea sa folosim colacul de salvare reprezentat de FMI.

 @ PDL-istii au constientizat ca Basescu nu mai reprezinta un „activ”, ci este un bolovan legat de picioarele partidului. Majoritatea PDL-istilor ii uraste pe Basescu, Boc si Udrea. Pentru majoritatea PDL-istilor, grupul celor trei este identificat drept „axa a raului”. (…) Asa cum Basescu este alimentat cu informatii de serviciile „de casa” pe care le are – si aici ma refer la SRI si SPP -, tot asa si eu sunt perfect informat de lipovenii mei din Delta (Vantu vorbeste despre sursele sale de informatii secrete – n.red).

 Interviul integral aici 

0 comentariu

Corcodel de Parpange 08-05-2010 - 11:00

Personal sant convins ca domnile-voastre santeti la nivelul cel mai inalt de profesionalism.I-mi permit totusi o remarca: Nimeni nu poate fi protejat si aparat eficient ,de propria persoanalitate ,si in cazul de fata, cred ca despre asta se vorbeste!

INCORUPTIBIL 09-05-2010 - 05:18

Ar fi fost interesant ca domnul general sa ne vorbeasca si de reteaua formata de generalii Iliescu si Voicu inca de cand acestia erau activi in SPP si cati politicieni tremura numai cand aud de numele celor din retea. Cei doi impreuna cu Hrebenciuc, Vanghelie si Dragnea au format si fata vazuta a retelei – sindicatul anarhist asa numit al cadrelor militare disponibilizate- care prin cei peste 130 de membri infiltrtati in functionarii parlamentari controleaza intreaga activitate a parlamentului. CINE ARE OCHI SI URECHI sa vada si sa auda!

danielito 09-05-2010 - 20:32

In zilele acestea SPP-ul are , sa zicem „sansa”, cu toate ca ar fi mai indicat „nesansa”, de a proteja un presedinte mai aparte decat ceilalti ai nostrii sau ai altora.
Personalitatea complicata a acestuia solicita la maxim profesionalismul ofiterilor acestui serviciu, insa nimeni nu-l va putea proteja de propriile greseli si mai ales de providenta.
Vedeti-va de treaba baieti, ca nimic nu e vesnic!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult