Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Vezi cât de mare e mizeria de sub preşul Înaltei Curţi

Vezi cât de mare e mizeria de sub preşul Înaltei Curţi

scris de P.C.R.
1 afisari

Judecătoarea Iuliana Puşoiu, de la Secţia de Contencios Administrativ a ICCJ, a fost pusă oficial sub acuzaţie pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Ea ar fi primit un colier şi o excursie în Malaezia de la un om de afaceri, în schimbul intervenţiei sale pentru obţinerea unor decizii favorabile afaceristului în dosarele pe care le avea la instanţa supremă.

Judecătorii Corina Corbu şi Niculae Măniguţiu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt vizaţi în ancheta procurorilor anticorupţie referitoare la fapte de corupţie în legătură cu dosare aflate pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ a ICCJ, a cărei preşedinte este Gabriela Bârsan. Procurorii fac verificări cu privire la magistratul care a divulgat faptul că s-au emis mandate de interceptare a judecătorilor de la instanţa supremă, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, susţin surse judiciare.

Corina Corbu a fost secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii, ea promovând anul trecut la ICCJ în urma unei proceduri contestată vehement de magistraţi. Corina Corbu este o apropiată a familiei Gabriela şi Corneliu Bârsan. Corbu şi-a dat doctoratul cu profesorul Bârsan.

Şi avocata Claudia Silinescu Gherbovan a fost pusă oficial sub acuzaţie, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, procurorii anticorupţie audiindu-le, vineri, şi pe judecătoarele Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Toate trei sunt implicate în acelaşi caz. Însoţită de avocatul Ovidiu Buduşan, Claudia Silinescu Gherbovan (fiica generalului Tudor Constantin Silinescu, fost adjunct al şefului SIE, Ioan Talpeş-n.r.) s-a prezentat la DNA, pentru a fi audiată în cazul judecătoarelor Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu.

Citeşte despre ancheta DNA la Înalta Curte aici şi aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult