Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Vezi motivarea arestării lui Vasile Avram

Vezi motivarea arestării lui Vasile Avram

scris de A.P.
2 afisari

Tribunalul Bucureşti arată în motivarea deciziei de arestare a şefului arbitrilor, Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea, că transportul cu elicopterul în contextul situaţiei a avut un caracter ilegal, putând fi asimilat unui folos necuvenit.

Vasile Avram, şeful arbitrilor, reţinut de DNA

Vasile Avram, şeful arbitrilor, reţinut de DNA

„În ceea ce priveşte transportul cu elicopterul – care este închiriat pe numele societăţii de salubrizare a inculpatului Ţerbea (Salubriserv, n.r.) -, transport al cărui caracter gratuit a fost confirmat de ambii inculpaţi, practica judiciară este constantă în sensul că şi un astfel de transport gratuit are caracterul unui folos necuvenit, potrivit deciziei 72 din 22 ianuarie 2010 a Curţii de Apel Alba Iulia”, notează judecătorul care a decis arestarea celor doi. Concluzia, arată instanţa, se impune cu atât mai mult cu cât Avram s-a deplasat la Târgu Mureş în calitate oficială şi urma să supervizeze, având deci atribuţii de control, meciul la care participa echipa sponsorizată şi susţinută constant de omul de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, „ceea ce afectează în mod evident neutralitatea lui Avram în calitatea sa de supervizor, indiferent de faptul că nu i se impută acestuia faptul că ar fi favorizat echipa din Târgu Mureş cu acest particular prilej”.

„Scopul remiterii şi primirii acestor foloase necuvenite a constat în favorizarea de către Vasile Avram, în calitatea sa de preşedinte al CCA din cadrul FRF, a echipei sponsorizate de Ţerbea în ediţia campionatului de fotbal 2011 – 2012, prin influenţarea delegării arbitrilor la meciurile la care participa echipa în speţă, în sensul desemnării unor arbitri agreaţi de managementul acestei echipe de fotbal„, mai notează instanţa în motivare. Potrivit judecătorului, scopul dării şi luării mitei este confirmat de modul de desfăşurare a campionatului în speţă, la meciurile echipei din Târgu Mureş fiind desemnaţi constant puţini arbitri, aşa cum rezultă din rapoartele transmise de instituţiile sportive.

„Cu privire la numărul mic de arbitri desemnaţi pentru echipa în cauză, o examinare chiar superficială a evidenţelor pentru campionatul anterior ar conduce la concluzia că rotaţia arbitrilor de la un meci la altul, pentru aceeaşi echipă, este una mult mai amplă, cu foarte puţine coincidenţe în numele persoanelor desemnate ca atare”, se mai arată în motivarea deciziei de arestare a celor doi, citată de Mediafax.

Argumente de ordin logic, mai notează judecătorul, conduc de altfel la aceeaşi concluzie, respectiv aceea că Ţerbea este foarte interesat în evoluţia echipei pe care o sponsorizează, moral şi material.

1 comentariu

BULA 27-09-2011 - 07:16

Escrocul asta a botul ca un dihor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult