Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Victor Babiuc, la DNA, in dosarul Becali-MapN

Victor Babiuc, la DNA, in dosarul Becali-MapN

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.Fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, s-a prezentat, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul privind schimbul de terenuri dintre Gigi Becali si Ministerul Apararii.


 

In acest dosar, procurorii anticoruptie au finalizat o noua expertiza tehnica dispusa in 2008, pentru individualizarea suprafetei de aproximativ 30 de hectare, din Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, care a facut obiectul acestui schimb. In 4 februarie, Gigi Becali a fost la DNA pentru a i s-a aduce la cunostinta rezultatul acestei expertize si pentru a primi o copie dupa document, informeaza Mediafax. In aceasta cauza, Victor Babiuc, 11 generali, dar si oficiali ai Ministerului Apararii sunt invinuiti de abuz in serviciu, iar Becali pentru complicitate la aceasta infractiune.

In 2 iunie 1999, Gigi Becali si reprezentantii Ministerului Apararii au semnat un proces-verbal prin care schimbau doua suprafete de pamant. Becali ar fi primit de la MAp un teren de 20,9 hectare in zona Baneasa-Pipera, in schimbul unuia de 21,5 hectare in satul Stefanestii de Jos, judetul Ilfov. Desi relativ egale ca suprafata, cele doua terenuri ar avea valori disproportionate, date de pretul de piata, se sustine in raportul oficial al MAp. In timp ce, la Baneasa, metrul patrat de pamant se vindea cu 20-25 de dolari, la Stefanesti pretul era de numai sase-sapte dolari. Diferenta de pret ar fi de aproximativ 3,3 milioane de dolari in favoarea lui Becali, care ar fi primit un teren in valoare de 4,7 milioane de dolari cedand unul de numai 1,4 milioane de dolari. Din partea MAp, actul de schimb a fost semnat de locotenent-colonelul Aurel Iorga si de capitan-comandorul Petre Cristea, seful UM 01877, care administra cele 20,9 hectare. Semnatarii au sustinut ca schimbul intre Armata si Becali s-ar fi facut la ordinul ministrului de la acea vreme, Victor Babiuc.

 

0 comentariu

cornelius 28-04-2010 - 08:43

Ce ai scris tu aici e un editorial?

sorge 28-04-2010 - 16:45

Eu ascult Milles Davis .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult