Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Victor Ponta, urmărit penal de DNA. Iohannis i-a cerut demisia

Victor Ponta, urmărit penal de DNA. Iohannis i-a cerut demisia

scris de A.A.
5 afisari

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri demisia premierului Victor Ponta.

ponta dnaAstăzi, DNA a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea este o situație imposibilă pentru România ca prim-ministrul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta„, a declarat șeful statului la Palatul Cotroceni.

El a precizat că aceste considerații și solicitarea de demisie i le-a comunicat premierului Victor Ponta într-o discuție pe care a avut-o cu acesta.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru, se arată într-un comunicat al DNA.

„Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru”, informează DNA.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că a fost numit în funcție de Parlament și doar acesta îl poate demite.

„Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică, dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demită! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și a cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți”, a scris Ponta, pe facebook.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat vineri că a primit de la procurorul general sesizarea cu privire la deputatul Victor Ponta.

„Am convocat pentru ora 17,00, ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților pentru a stabili procedurile care sunt înscrise în regulament. Nu am citit dosarul”, a spus Zgonea la Palatul Parlamentului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult