Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Vîntu a pierdut procesul cu Boc la Tribunalul Bucureşti

Vîntu a pierdut procesul cu Boc la Tribunalul Bucureşti

scris de M.A.
2 afisari

Vîntu a pierdut procesul cu Boc la prima instanţă sesizată. Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui S.O. Vîntu prin care cerea premierului daune de 1 milion de euro.

sorin_ovidiu_vintu

Sorin Ovidiu Vintu

În urmă cu o săptămână, premierul Emil Boc a fost audiat la Tribunalul Bucureşti în acest dosar. Emil Boc a răspuns atunci mai multor întrebări adresate de instanţă, precum şi unora depuse la dosar de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, transmite Mediafax. „Alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică”, a declarat Boc, el răspunzând astfel întrebării judecătorului referitoare la modul în care apreciază că simpla exprimare a unei opinii aparţinând lui Sorin Ovidiu Vîntu ar putea crea instabilitate politică. Premierul a mai susţinut că este un act de notorietate şi că figurează în interceptările dosarului lui Vîntu că acesta a afirmat că s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Instanţa l-a mai întrebat pe Emil Boc dacă recunoaşte că l-a acuzat pe Vîntu că urmăreşte să împiedice justiţia să ajungă la el. „Declaraţia a fost făcută atunci când a fost readusă în discuţie tema suspendării preşedintelui care generează îngrijorare din perspectivă economică şi teamă investittorilor. Este o declaraţie politică şi este o judecată de valoare. Este de notorietate că Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut suspendarea preşedintelui”, a răspuns primul ministru.

Sorin Ovidiu Vîntu nu a fost prezent în sala de judecată, el declarând însă la Antena 3, că acuzaţiile lui Emil Boc că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat sunt extrem de periculoase. El a subliniat că ar putea renunţa la daune dacă Emil Boc admite că a fost o figură de stil.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult