Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Vîntu consultat la inimă de un ginecolog. El a cerut voie instanţei să plece la Viena

Vîntu consultat la inimă de un ginecolog. El a cerut voie instanţei să plece la Viena

scris de D.P.
4 afisari

Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a solicitat vineri Tribunalului Bucureşti să i se permită să părăsească ţara pentru a se interna la Viena, la o clinică de cardiologie. Avocaţii lui Vîntu au prezentat instanţei o recomandare în acest sens, semnată de un medic austriac, dar care este ginecolog, nu cardiolog.

Actul medical, prin care i se recomandă lui Vîntu să se interneze la o clinică din Viena, unde a fost operat în urma cu trei ani, i-a trezit “unele suspiciuni” judecătoarei Paula Bogdan, care a solicitat probe suplimentare în sprijinul acestei cereri din cauza faptului ca medicul este ginecolog, informează Agerpres. Din acest motiv, cererea de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara nu a fost acceptată.

Avocatul lui Vîntu Marian Nazat i-a solicitat judecătoarei efectuarea unei expertize medico-legale de către INML pentru a se stabili dacă afecţiunile de care suferă omul de afaceri îl împiedică să asiste la judecată şi dacă se poate cere suspendarea procesului.

Avocaţii au mai solicitat instanţei să le pună la dispoziţie CD-urile cu înregistrările convorbirilor telefonice purtate de Vîntu şi ceilalţi doi inculpaţi, urmând ca la următorul termen, din 7 ianuarie 2011, în şedinţă publică, aceste probe să fie desigilate.

La termenul din 6 decembrie procesul s-a amânat după ce lui Vîntu i s-a făcut brusc rau.

Sorin Ovidiu Vîntu are interdicţie de a părăsi România, măsură impusă de Curtea de Apel Bucureşti pe 16 septembrie.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată, procurorii susţinând că, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, acesta i-a transmis lui Nicolae Popa, aflat în Indonezia, două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie în cazul FNI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult