Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Vîntu a dat de Dracu’. I se redeschid dosarele de spălare de bani

Vîntu a dat de Dracu’. I se redeschid dosarele de spălare de bani

scris de P.C.R.
0 afisari

Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, a solicitat autorităţilor române, după ce a fost extrădat din Indonezia, redeschiderea cazului FNI.

sorin_ovidiu_vintu

Sorin Ovidiu Vintu

Parchetul General a dispus infirmarea soluţiilor de neîncepere a urmăririi penale din dosarele FNI, Banca Agricolă, Banca de Investiţii şi Dezvoltare (BID) şi Banca Română de Scont, în care Sorin Ovidiu Vîntu era cercetat pentru spălare de bani şi va redeschide anchetele într-o cauză unitară. În aceste dosare, au fost identificate numeroase încălcări ale normelor de procedură.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost identificate cinci dosare:

dosarele penale nr.372/D/P/2004 şi nr.374/D/P/2004 – care au vizat generarea unor pagube în patrimoniul investitorilor FNI

dosarul penal nr.76/P/2005 – privind prejudicierea Băncii Agricole SA

dosarul penal nr.754/D/P/2006 – privind constituirea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare (BID) SA

dosarul penal nr.34/D/P/2005 – privind falimentul Băncii Române de Scont.

Din analiza de ansamblu a dosarelor a rezultat că parcursul procesual al acestora este similar, fiind identificate numeroase încălcări ale normelor de procedură, dispoziţii repetate de disjungere a cauzei cu privire la unele persoane cercetate şi soluţii atipice pentru practica organelor judiciare, informează Parchetul General.

„Punctul de convergenţă al cauzelor de mai sus constă în aceea că activităţile au fost derulate prin intermediul societăţilor comerciale membre ale Grupului GELSOR, controlat, direct sau prin persoane interpuse, de Vîntu Sorin Ovidiu. Faptele săvârşite au vizat, în esenţă, configurarea şi exploatarea într-o perioadă îndelungată de timp a unor fluxuri financiare ilicite, utilizând practic aceleaşi modalităţi de operare şi implicând aceleaşi persoane şi instituţii”, se arată în comunicat.

Prin ordonanţa din 3 august 2011 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus infirmarea soluţiilor de neurmărire din dosarele menţionate şi continuarea cercetărilor în cadrul aceleiaşi cauze, într-o abordare unitară, se mai arată în comunicatul de presă.

1 comentariu

Parpangh(El) EI, NICI un Dreaq Mort 04-08-2011 - 13:43

Vom vedea Kalimera la I. realitatea tv, cu Dragoteasca prim -solista de Osanale dedicate Inteleptului Conducator iar alde ciuvicii vor incanta alde Cucuvelelor de la Cotroceni ! sov mort? pe dreaq!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult