Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Vîntu, la un pas de a doua arestare

Vîntu, la un pas de a doua arestare

scris de P.C.R.
16 afisari

Procurorii Parchetului General au solicitat, vineri, Tribunalului Bucureşti emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu şi în dosarul în care acesta este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa. Decizia instanţei va fi dată luni. În prezent, Sorin Ovidiu Vîntu este arestat în cadrul unui alt dosar, în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Sorin Ovidiu VintuTot la termenul de vineri, judecătoarea Viorica Dinu a decis ca ziariştii să nu mai asiste la judecarea procesului, pe motiv că în presă au apărut articole tendenţioase şi există o presiune mediatică asupra completului de judecată, transmite Agerpres.

Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Astfel, procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

Procurorii susţin că Sorin Ovidiu Vîntu ar fi identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi a persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro ar fi fost pus în executare de Octavian Ţurcan.

De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, ar fi transmis o altă tranşă, de 20.000 de euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de Nicolae Popa, mai spun procurorii.

Potrivit acestora, după ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vîntu şi Alexandru Stoian ar fi desfăşurat acţiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România. Sprijinul s-ar fi concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.

1 comentariu

Parpanghel : Panoplia incomplecta... 20-05-2011 - 21:51

Cum sa fie arestat ,eolianu suferind in regim rotulian, prescris si de neonatologi!Sta el bine pe acolo, are experienta acumulata si de pe vremuri pline de glorie ,de belle-epoque! Singurul partener de sah /scrabbles ar fi conu dinu , recent pus pe sotii/frigarui!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult