Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE 2. Vîntu se bate să îşi ia înapoi Realitatea

UPDATE 2. Vîntu se bate să îşi ia înapoi Realitatea

scris de D.P.
4 afisari

UPDATE. 20.12. „Mi-este ruşine de ceea ce se întâmplă acum la Realitatea TV. Eu am crezut că investesc într-o afacere şi că va fi un succes. Situaţia este dificilă şi sper că se va rezolva amiabil sau apelând la instituţiile statului şi la justiţie. Astăzi sunt destul de speriat de ceea ce se întâmplă. Vreau să fac tot ce pot să fie un succes şi nu un eşec. Sper să nu fiu încurcat şi blocat”, a spus Sebastian Ghiţă.

El a refuzat să facă alte comentarii.

—————

UPDATE. 20.06. Sorin Enache, directorul general al Realitatea TV, a preluat şi atribuţiile editoriale ale televiziunii, după ce directorul editorial Cătălin Popa şi redactorul-şef Mădălina Dulamă au fost schimbaţi din funcţie, a declarat, pentru Mediafax, Dragoş Nedelcu, membru în CA al Realitatea Media.

————————

Consiliul de Administraţie al Realitatea Media este convocat pe 5 aprilie pentru a pune în discuţie contractul de management încheiat cu compania Asesoft. Este o analiză care se impune din mai multe motive, anunţă realitatea.net.

Acest anunţ este, de fapt, o nouă etapă a bătăliei dintre managerul Sebastian Ghiţă şi proprietarul Sorin Ovidiu Vîntu. Primul episod s-a derulat duminică seara, când oamenii lui Vîntu au încercat să împiedice difuzarea unor telegrame Wikileaks, care se refereau chiar la el. Prezentăm integral comunicatul de presă:

„Recent, directorul general al Realitatea Media a formulat plângere penală ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru încheierea contractului de închiriere de spaţiu dintre Asesoft şi compania de stat Coresi. O serie de alte decizii manageriale au pus în pericol existenţa unor unităţi de business din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au înregistrat întârzieri de plată ale unor datorii, inclusiv către bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media.

Sunt câteva exemple care conturează o tentativă sabotare a companiei Realitatea Media. Trebuie discutată, de asemenea, şi implicarea agresivă a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghiţă, în strategia editorială şi în grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus în pericol însăşi emisia postului. Decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea ORA DE FOC a încălcat toate regulile industriei TV şi a produs televiziunii prejudicii care nu pot fi, încă, evaluate pe de-a-ntregul.

Aceeaşi implicare agresivă a alterat profund întreg conţinutul programelor Realitatea TV. În ultimele luni, s-a înregistrat o abatere gravă de la strategia editorială tradiţională a Realitatea TV prin tabloidizarea excesivă. Unul dintre cele mai serioase exemple este desfăşurarea concursurilor ”Cine e regina?” şi ”De ce trebuie să plece Emil Boc?” – concursuri cu premii în bani menite să atragă audienţă facilă şi care, mai grav, contravin normelor jurnalisticii. Dincolo de abaterea de la aceste cutume profesionale, organizarea celor două concursuri nu a respectat nici normele CNA, istitutuţie care a sancţionat sever Realitatea TV pentru aceste derapaje. Ca urmare a acestor abateri, vă comunicăm că, începând de astăzi, directorul editorial Cătălin Popa şi redactorul-şef al Departamentului de Ştiri, Madalina Dulamă, sunt schimbaţi din funcţie.

Realitatea TV trebuie să revină la conţinutul jurnalistic de calitate care a impus-o pe piaţă, un mijloc de informare echidistant şi corect, o televiziune de ştiri care oferă spaţii de exprimare în egală măsură puterii şi opoziţiei, oricare ar fi acestea.

Domnii Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, membri ai Consiliului de Administraţie, au convocat o întâlnire a CA al Realitatea Media. În consecinţă, Consiliul de Administraţie a fost convocat pe data de 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management de către compania Asesoft, reprezentată de domnul Sebastian Ghiţă, în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestui contract”.

1 comentariu

Ciu Huhu 31-03-2011 - 21:58

S. Ghita e omul lui Basescu in Realitatea TV, trebuie dat afara, la fel echipa lui de acolo!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult