Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Update. Vantu eliberat din arest

Update. Vantu eliberat din arest

scris de Ziua Veche
1 afisari

Foto: Intact ImagesUPDATE 17.00

Cu doua voturi „pentru” si unul „impotriva”, completul de judecata al Curtii de Apel Bucuresti a decis punerea in libertate a celor trei, Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan, Alex Stoian,  acuzati de favorizarea infractorului, respectiv a lui Nicolae Popa, condamnat, in lipsa, la 15 ani de detentie pentru fraudarea a 300.000 de investitori ai FNI. 

Judecatoarea Viorica Costiniu a fost una dintre cele doua judecatoare care au votat pentru eliberare.

Instanta a dispus o serie de interdictii in cazul celor trei. Ei nu au voie sa poarte arma sau sa-si schimbe domiciliul fara incuviintarea instantei.

In cazul lui Sorin Ovidiu Vintu, instanta l-a avertizat sa nu se apropie de omul de afaceri Octavian Turcan sau sa ia legatura cu fratii Virgil si Nicolae Popa, ultimul fiind arestat la Jakarta, informeaza Mediafax.

UPDATE joi ora 15,54

Instanta a dispus eliberarea lui Vantu.  Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis recursul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si au decis ca acesta sa fie eliberat, intr-un dosar in care el este acuzat de favorizarea infractorului. 

 Alaturi de Vantu vor fi eliberati si ceilalti doi inculpati, Ovidiu Turcanu si Alexandru Stoian. Pentru toti trei a fost pastrata interdictia de a parasi tara. Decizia de eliberare a celor trei va fi pusa in aplicare imediat.

UPDATE ora 16,50– Sorin Ovidiu Vîntu va afla joi, în jurul orei 15:00, dacă va rămâne în arest până la sfârşitul celor 29 de zile. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au judecat miercuri recursul înaintat de apărătorii omului de afaceri la decizia de arestare preventivă. La final, aceştia au decis să amâne pronunţarea verdictului până joi. Tot miercuri au fost judecate şi recursurile lui Alexandru Stoian, şoferul lui Vîntu, şi al omului de afaceri moldovean, Octavian Ţurcan.Sorin

 Ovidiu Vantu a fost dus la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a judecat recursul acestuia fata de arestarea sa pentru 29 de zile. Instanta urmeaza sa dea verdictul. „Ar fi fost suficient ca procurorul sa-mi ceara documentele legate de transferul de bani. Este o problema politica, unele instante executa chefurile unui domn. S-au facut presiuni sa vand trustul”, a spus Vantu, in fata completului.

 Judecatoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucuresti va face parte din completul de trei judecatori, care va solutiona, miercuri, recursul lui Sorin Ovidiu Vintu privind arestarea sa, au declarat pentru Mediafax surse din magistratura.

Viorica Costiniu, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, este sotia fostului judecator Florin Costiniu, inculpat intr-un proces pentru fapte de coruptie alaturi de senatorul PSD Catalin Voicu. Viorica Costiniu a avut de mai multe ori confruntari verbale cu presedintele Traian Basescu, atunci cand acesta a prezidat sedintele Consiliului Superior al Magistraturii. O decizie mult comentata, data de Viorica Costiniu, a fost cea din cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu si sefilor serviciilor de informatii, DGIPI si DGA, Ilie Serban Cornel si Petru Pitcovici, retinuti in martie 2009, de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Procurorii DNA ii acuzau pe cei trei intr-un dosar referitor la faptul ca, in 2000, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro. Ilie Serban Cornel, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, era acuzat de favorizare a infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase, in timp ce Petru Pitcovici, seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI, era cercetat pentru favorizarea infractorului.

Judecatoarea Viorica Costiniu a respins cererea DNA de arestare a celor trei, dupa dezbateri care au avut loc in noaptea de 26 spre 27 martie 2009. La dosarul DNA erau si stenogramele unor interceptari, insa Costiniu a apreciat ca “veridicitatea afirmatiilor este greu de asumat” din economia dosarului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult