Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Vlas plange dupa Vantu la “Poezie de puscarie”

Vlas plange dupa Vantu la “Poezie de puscarie”

scris de Ziua Veche
3 afisari

„Cei din spatele gratiilor plang pentru că trebuie sa planga, ceilalti ricanează (n.n. – rad bajocoritor) pentru că n-au ajuns in spatele gratiilor. E norma. Poezia ii face pe oameni sa se lecuiasca de rele” – crede Maria Vlas, detinuta la Penitenciarul Targsor, in urma condamnarii la 10 ani de inchisoare pentru mega-escrocheria FNI.

 

 

Maria Vlas a fost premiata pentru poeziile sale scrise dupa gratii, probabil cu gandul la Sorin Ovidiu Vnatu, despre care a declarat ca el e adevaratul artizan si beneficiar al afacerii FNI, in timp ce ea e doar “tapul ispasitor”

„Tupilata-n patru colturi/Aruncata-n camp deschis/Zace comatos parnaia/Intre trezire si vis” – sunt versuri din poezia cu care Maria Vlas a castigat premiul III la intrecerea “Poezie de puscarie” organizata sub egida Concursului national de creatie literara al detinutilor organizat luni la Penitenciarul Rahova si la care au participat aproape 200 de detinuti din penitenciarele din intreaga tara.

Maria Vlas a dezvaluit jurnalistilor prezenti la concursul “Poezie de puscarie” ca ea stie sa scrie, pentru ca a fost 25 de ani profesoara, si a anuntat ca a inceput lucrul la o carte despre viata traita de ea, la Penitenciarul de femei Targsor.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult