Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE: Catalin Voicu ramane in arest. Magistratii au respins cererea de eliberare sub control judiciar

UPDATE: Catalin Voicu ramane in arest. Magistratii au respins cererea de eliberare sub control judiciar

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

 

.UPDATE: 13.00: Magistratii au respins cererea de eliberare sub control judiciar a senatorului catalin Voicu. In consecinta, acesta ramane in arest. Hotararea Inaltei Curti poate fi atacata cu recurs.


Senatorul Catalin Voicu a declarat, luni, in fata instantei, ca nu are incredere in interceptarile si inregistrarile facute de DNA si SRI, argumentand ca exista un program american de contrafacere „a tot ce inseamna audio si video”. Senatorul Catalin Voicu, acuzat de coruptie a declarat, luni, in fata unui judecator de la inalta Curte de Casatie si Justitie ca el contesta inregistrarile ambientale si interceptarile facute de DNA si SRI in dosarul in care a fost arestat, argumentand ca are cunostinta despre existenta in Romania „a unui program american care poate contraface tot ce inseamna audio si video”.

 

Contest acele discutii purtate intre mine si generalii Matei si Isac, precum si cu alti doi politisti, pe motiv ca inclusive cele patru persoane, audiate fiind in fata procurorilor, nu isi recunosc vocile de pe acele inregistrari, nu recunosc ordinea discutiilor, precum nici pasaje intregi din acele discutii„, a explicat Voicu, citat de Mediafax.

Acesta a precizat ca anchetatorii nu ar fi lasat ordinea fireasca a interceptarile si ar fi pus pasaje dintr-o anumita discutie intr-o alta discutie. Totodata, Catalin Voicu a aratat ca momentul in care a fost „saltat de pe strada ” in 11 decembrie 2009 ar fi fost urmare a faptului ca in 10 decembrie 2009, el, impreuna cu alti colegi ai sai, au semnat in numele PSD o cerere pe care ar fi inaintat-o instantei Curtii de Apel Bucuresti prin care contestau decizia BEC de validare a alegerilor prezidentiale. „Datorita numeroaselor sesizari si semnalari venite din teritoriu privind grave fraude electorale, precum si pe baza unor semnalari de vadit turism electoral, eu impreuna cu alti colegi ai mei din PSD am semnat si inaintat catre Curtea de Apel Bucuresti o cerere prin care contestam decizia BEC de validare a alegerilor. in 11 decembrie eram saltat de pe strada, tras afara din masina senatoriala, confiscate borseta mea si cea a soferului meu si dus la DNA. Ulterior am aflat ca in dimineata zilei de 11 decembrie, procurorii DNA s-au deplasat la Curtea de Apel Bucuresti pentru a se interesa de stadiul cererii noastre privind decizia BEC”, a explicat Voicu. 

„Eram la un pahar, ca sa ma intelegeti” 

Referitor la discutiile pe care le-a purtat cu senatorul PSD Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei Radu Mazare, senatorul Voicu a aratat: ca acestea au avut loc „intr-o carciuma, la un pahar”. „Toate discutiile dintre mine si Mazare au avut loc intr-o carciuma. In acea carciuma, trebuie sa intelegeti, veneau reprezentanti de la toate partidele politice; la parter un partid, la etaj alt partid. Acolo toate discutiile erau libere, erau discutii la un pahar ca sa ma intelegeti, ca intre barbati, colegiale, era normal sa fiu interesat care este gradul meu de sustinere„, a spus Voicu. Referitor la omul de afaceri Marius Locic, senatorul Voicu a spus ca acesta ar fi primit un telefon de amenintare din partea unei persoane straine, care i-a aratat faptul ca ar fi oferit multi bani in Politia Capitalei pentru ca afaceristul sa fie arestat. „Nu am gasit niciunde inregistrarea in care Marius Locic a fost amenintat de un om de afaceri care oferise multi bani in politie pentru a i se intocmi dosar in vederea arestarii. Am intervenit pentru ca Marius Locic este bucurestean din sectorul 5, acolo unde si eu sunt senator. Poate ca am exagerat ca am pus imediat mana pe telefon si in schimb trebuia sa fac o adresa prin biroul senatorial. Dar trebuie sa intelegi ca in calitatea mea de politician trebuie sa ma implic pentru ca altfel nu te alege lumea”, a motivat Voicu convorbirile referitoare la Locic. 

Nasul si finul 

Ultimul la care Catalin Voicu a facut referire in declaratia sa a fost omul de afaceri Costel Casuneanu despre care a aratat ca il cunoaste de pe vremea cand era senator de Bacau, fiind la mijloc o perioada mai mare de 10 de zile. Voicu a contrazis acuzatiile DNA cum ca ar fi luat de la Casuneanu 260.000 de euro precizand ca suma imprumutata de la Casuneanu pentru finul sau Dan Floarea Radu a fost de 200.000 de euro. „In iunie 2009 i-am cerut lui Costel Casuneanu 60.000 de euro, bani pe care el nu i-a putut da, la acel moment, pentru ca firmele sale erau intr-o situatie grea. Pentru ca nu am reusit la acel moment sa iau de la Casuneanu acei bani am apelat la omul de afaceri Ion Zburlea care a putut sa-mi dea acesti bani. Deci nu este adevarat ca as fi luat de la Casuneanu 260.000 de euro, singurii bani luati de la el fiind cei 200.000 de euro pe care Dan Forea trebuia sa-i returneze in luna decembrie 2009″, a mai aratat Voicu. Intrebat de instanta daca acesti bani imprumutati au fost returnati omului de afaceri Costel Casuneanu, Voicu a precizat ca nu poate raspunde cu exactitate acest lucru, pe motiv ca nu a mai putut lua legatura cu Dan Floarea dupa izbucnirea scandalului odata cu retinerea sa in luna decembrie. Voicu a mai precizat ca Dan Florea nu este finul sau de drept, ci un foarte bun prieten caruia trebuia sa-i cunune fiul, motiv pentru care si expresiile „nasule, finule”. La termenul de luni al procesului in care avocatii senatorului Voicu cer eliberarea acestuia sub control judiciar, instanta a respins o cerere prealabila facuta de aparatori care solicitau evacuarea presei din sala si declararea nepublicitatii sedintei.

0 comentariu

Pribeagul 01-05-2010 - 13:26

[quote name=”Romanul Mihai Ghimpu”]Dupa vizita lui Mihai Ghimpu in Romania, in Republica Moldova exista acum mai multi candidati la Presedinție. Castigatorul alegerilor prezidentiale? Va fi acceleratorul/incetinitorul integrarii europene, prin unificarea – pe care se mizeaza neoficial, la Bruxelles -, cu Romania. [/quote]

Unirea o va face un om puternic, o personalitate. Acum, avem nevoie de acest om. El va fi pomenit in cartile de istorie ale romanilor. Se va intimpla acest lucru chiar daca, asemeni lui Daniel Ciugureanu, va fi ucis.

Prf. dr. Nutu Rosca: „La 14 ianuarie 1918, Daniel Ciugureanu a fost ales presedinte al Consiliului de Ministrii al Republicii Moldovenesti… Rolul lui Ciugureanu in unirea Basarabiei cu tara mama este comparabil cu al lui Iuliu Maniu in unirea Transilvaniei cu Romania. Pentru acest lucru, rusii l-au condamnat la moarte…a fost arestat de securitatea comunista la miezul noptii dintre 5 si 6 mai 1950 de la locuinta sa din Bucuresti si transportat intr-o duba la inchisoarea din Sighetu Marmatiei. La momentul arestarii se afla in perfecta stare a sanatatii, era un om robust si calit de viata, nu-i era frica nici de arestare, findca o prevedea. Cu toate acestea, dupa citeva ore de drum spre Sighet, pe cind au ajuns la Turda, era mort.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult