Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Voicu rămâne în arest preventiv

Voicu rămâne în arest preventiv

scris de Ziua Veche
2 afisari

Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri seară, menţinerea în stare de arest preventiv a senatorului Cătălin Voicu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, alături de fostul judecător Florin Costiniu şi de oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu, informează Agerpres.


Completul de nouă judecători a respins recursul avocaţilor lui Cătălin Voicu la decizia prin care Secţia penală a ÎCCJ a constatat, pe 6 octombrie, legalitatea măsurii arestării preventive a senatorului şi a respins, de asemenea, cererea de eliberare condiţionată sub control judiciar formulată de avocaţii lui Voicu.

ÎCCJ a mai respins, pe 6 octombrie, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara de către Cătălin Voicu şi l-a obligat pe acesta la plata a 200 de lei cheltuieli judiciare. Decizia ÎCCJ poate fi atacată cu recurs în 24 de ore.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a senatorului Cătălin Voicu, acuzat de două fapte de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată: Florin Costiniu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală din cadrul ÎCCJ, acesta fiind deferit justiţiei pentru complicitate la trafic de influenţă; Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată; Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată.

0 comentariu

pompiliu bota 11-05-2010 - 14:46

m-au impresionat şi articolul şi fotografiile!

caramache 12-05-2010 - 03:02

nebunaticule, te-a impresionat piciorul Adinutzei in papuci…

caramache 12-05-2010 - 03:08

Deci galateanul din Galilea a fost saltat de militia galica din Franarabia care i-a platit datoria pentru saltatul umbrelelor, pardon vedetelor, din Cherbourg. Ce nu face surioara mai mare pentru sorolina mai mica – mama lui banu’ Maracine var cu nea Ronsard.

honorius 12-05-2010 - 05:06

am si eu o intrebare: la data la care scriati de ce nu a bagat nimeni in seama dezvaluirile astea? de ce nu s-a deschis dosar pentru spagarii care erau prin Mapn si prin alte instititutii ale statului? adevarul, in Romania se opreste bursc in cenzura intereselor ….statului. iata cum se dovedeste ca STATUL e cel mai mare HOT!

vali 12-05-2010 - 07:13

si cine a facut ceva sa descopere ADEVARUL? PROCURORII? aiurea. au urmat doar ordinul pana acolo unde spune el. dar e oare adevarat sau traficantul mai are multe de spus? asteptam dezvalurile in continuare. uite, eu nu citeam ziua pe vremea aia, dar o citesc din 2005. unde e arhiva ziarului? la Palsu?

Gold Press Media 09-07-2010 - 12:43

Daniel Funeriu a reiterat ideea ca trebuie sa astepte rezultatele finale ale anchetei procurorilor pentru a putea lua vreo masura, desi acuzatiile par foarte clare.
Felix Ilie
Seful Departamentului de Comunicare

Gold Press Media 09-07-2010 - 12:46

Senatorul PNL, Ioan Ghise, a cerut joi celor conducerii Camerei Deputatilor si Senatului sa convoace de urgenta Parlamentul in sesiune extraordinara pentru discutarea unor ordonante de urgenta, inclusiv cea de marire a TVA, potrivit unui comunicat de presa. „Este imperativ sa constatati ca emiterea de catre Guvern a 18 Ordonante de Urgenta atrage, conform art. 115 alin.(5) din Constitutia Romaniei.
Felix Ilie
Seful Departamentului de Comunicare

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult